Söndagen i Black Week var en bra dag på Tradera. Arkivbild.
Söndagen i Black Week var en bra dag på Tradera. Arkivbild. - Foto: TT

Rusning till Tradera under Black Week

Det är inte bara den vanliga handeln som lockar kunder under Black Week. På auktionssajten Tradera ökade försäljningen med tio procent jämfört med samma vecka förra året.


Söndagen den 27 november bjöd på den högsta dagsförsäljningen i Traderas historia.

"Begagnathandeln brukar gynnas i sämre tider, eftersom man håller hårdare i plånboken. Men i dag är också miljömedvetenheten mycket större, vilket talar för en fortsatt stark tillväxt för secondhand", säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera, i en kommentar.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.