Systembolagets stora tabbe – expertrådet är helt fel: ”Vajsing”
På Systembolagets Instagram får följarna lära sig mer om olika mousserande viner i serien "Vad är det som bubblar?". Men när turen kom till prosecco blev det galet.
I det första inlägget i Systembolagets Instagramserie "Vad är det som bubblar?" ska kunderna bli "expert direkt" när det kommer till bubbel.
Först ut var cava och i veckan var det dags för prosecco.
Systembolagets förslag ratas av kunderna: "Lägg ner skitsnacket"
Systembolagets fel
Men den här gången blev det inte riktigt rätt. Det var i kategoriseringen av prosecco som ordningen blev fel. Det italienska bubblet delas in efter hur sött det är, från brut nature, till demi-sec till brut till extra dry, till dry som är sötast.
Men Systembolaget hade skrivit ordningen brut, dry, extra dry.
Följarna reagerade på missen
Misstaget upptäcktes av flera följare, som påpekade missen:
"Dry ligger inte mittemellan brut och extra dry."
"Extra dry innehåller väl mindre socker än dry?"
Systembolaget var inte sena med att upptäcka sitt misstag , och svarade följarna:
"Det verkar som att det blivit vajsing i tryckeriet, vilken tur att vi har så pålästa följare, tack för det!
Det stämmer att begreppen går i ordningen Brut (torrast) - Extra Dry - Dry (sötast). Därtill har det nyligen beslutats att även Extra Brut och Brut Nature får egna betäckningar, i en ännu torrare stil."
Här är 8 prisvärda bag-in-boxviner som passar perfekt på sommaren.