Lugn start på börsveckan. Arkivbild.
Lugn start på börsveckan. Arkivbild. - Foto: Tim Aro/SvD/TT

Avvaktande börsstart att vänta

Stockholmsbörsen går mot en avvaktande veckostart, enligt förhandeln på IG Markets.


En sidledsöppning runt nollan är att vänta, efter en stark föregående veckohandel. Utvecklingen på de ledande Europabörserna pekar i samma riktning.

Marknadens fokus ligger på torsdagens räntebesked från Riksbanken. Det råder viss oenighet bland analytiker om hur den svenska centralbanken kommer att agera. Enligt banken SEB:s investeringsenkät räknar 57 procent med en räntehöjning, medan 43 procent tror på oförändrad ränta.

TT
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Härnösand

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Lycksele, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Ökat sug efter fjällstuga

Stigande räntor och urholkade plånböcker fick efterfrågan på fjällstugor att dyka. Men nu verkar köparna vara på väg tillbaka. Det är ett ökat tryck på visningar, framför allt sedan årsskiftet, säger Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd.

Tre falska myter om alkohol – enligt alkoholforskaren

Är det bra med ett glas vin om dagen? Och stämmer det att alkohol hjälper dig att somna? Alkoholforskaren Sara Wallhed-Finn slår hål på tre vanliga myter om alkohol.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

1 timme sedan
Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.