Det var i huvudsak uppåt på börserna i Asien i tisdagens inledande handel, mest beroende på en stark dag på Wall Street och uppgifter om nya statliga injektioner på Kinas börser. Arkivbild.
Det var i huvudsak uppåt på börserna i Asien i tisdagens inledande handel, mest beroende på en stark dag på Wall Street och uppgifter om nya statliga injektioner på Kinas börser. Arkivbild. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Upp i Asien efter uppgift om stödpaket

Det var uppåt i tisdagens inledande handel på de ledande börserna i Asien. Det skedde efter en stark uppgång på Wall Street och efter uppgifter, ännu obekräftade, om kinesiska åtgärder för att få fart på aktiemarknaden i Fastlandskina.


Uppgången mattades dock av efter ett tag.

Enligt Bloomberg planerar den kinesiska staten för att statsägda bolag ska använda tillgångar utomlands för pumpa in motsvarande 278 miljarder dollar i aktier på hemmaplan.

I Japan var Nikkei 225-indexet upp 0,1 procent efter några timmars handel och Topix upp 0,1 procent.

Kompositindex i Shanghai visade på minus 0,3 procent efter plus i inledningen och Shenzhens kompositindex var upp 0,1 procent.

I Hongkong inleddes handeln med ordentlig uppgång för kinesiskt ägda bolag men det mattades av något och Hang Sengs kompositindex var efter ett par timmar 2,4 procent upp.

I Sydkorea var Kospi upp 0,3 procent.

TT