Nu kan snacksfantasten känna pengar på sina gamla chipspåsar.
Nu kan snacksfantasten känna pengar på sina gamla chipspåsar. - Foto: Simon Rehnström/SvD/TT & skärmdump/Instagram @olw.

OLW:s stora förändring – gäller redan idag

Chipsjätten OLW har lanserat en ny funktion som kan komma att förändra vardagen för snacksfantasterna.


OLW

OLW är ett svenskt chips- och snacksmärke som säljer sina produkter i de flesta svenska butiker runtom i Sverige.

Då grundades varumärket

Företaget grundades 1919 av bagarmästaren Karl Edvard Lundström, och hette ifrån första början Wasabröd och fokuserade på knäckebröd.

Då fick snacksmärket sitt namn

År 1967 gick Wasabröd ihop med den amerikanska livsmedelsjätten Borden Inc och tillsammans skapade de Old London Wasa. År 1975 bytte företaget namn till OLW, som det kallas i folkmun än i dag.

Köptes upp av Orkla

2005 sålde Chips Abp, som då ägde OLW, företaget till Orkla vilket gör att OLW nu ingår i den norska koncernen tillsammans med bland annat Göteborgs Kex.

Källa: olw.se. 

OLW är kanske ett av Sveriges vanligaste chipsmärken. Nu har de kommit med en nyhet – och det är inte en ny chipssort. 

Vad är egentligen skillnaden mellan OLW och Estrella?

Kunderna jublar över OLW:s nya chipssmak

I ett inlägg på Facebook delar chipsjätten med sig av nyheten som lär glädja de flesta snacksfantasterna. Nu kan man återvinna sina chipsförpackningar – och få tillbaka pengar på det. 

I inlägget skriver OLW: "Panta snacksen!" och det är det som gäller. Har man tomma ostbåge-påsar kan man helt enkelt panta dem liksom man pantar burkar och flaskor. 

Ica-produkterna anmäls: ”Anmärkningsvärt”

Systembolagets varning till kunderna: "Hjälper inte"

Så kan du panta gamla chipspåsar

För att kunna panta gamla snackspåsar krävs först att man laddar ner en app. Där kan man sedan scanna sina använda förpackningar för att sedan sopsortera dem hemma. 

Därefter gäller det att befinna sig på en återvinningsstation eller miljörum och sedan bekräfta sin position i appen för att få tillgång till kuponger som sedan kan ge pant.

Se hela inlägget här:

OLW
/
/
Mat