Vad skulle hända om alla människor på jorden hoppade samtidigt?

- 21/05/2016, 10:21
Om alla sju miljarder människor på jorden skulle hoppa samtidigt skulle det skapas stora konsekvenser.
1 av 3

Om alla sju miljarder människor på jorden skulle hoppa samtidigt skulle det skapas stora konsekvenser.

TT

Bland annat skulle ljudet övergå 200 decibel.
2 av 3

Bland annat skulle ljudet övergå 200 decibel.

Jens Meyer

Och det skulle bli jordbävning.
3 av 3

Och det skulle bli jordbävning.

stockli

Konsekvenserna är större än du kan tänka dig.

Vad skulle hända om alla människor på hela jorden skulle hoppa samtidigt är en fråga som säkert gäckat dig hela livet (typ). Nu kan du äntligen slappna av, Business Insider förklarar nämligen allt detta i ett klipp.

Det första som måste göras för att kunna genomföra experimentet är att samla alla världens människor på samma plats så alla kan hoppa samtidigt. Ja, du läste rätt, samla alla sju miljarder människor på samma plats.

När den bagatellen är ur världen så är det bara att räkna ner så att alla vet när de ska hoppa. Alla måste då hoppa lika högt för att alla ska kunna landa samtidigt.

Bildkälla


Om även det lyckas kommer det frigöras enormt mycket energi när alla landar. En del av den energin kommer absorberas av våra skor. Men resten kommer gå ut i luften eller ner i marken.

Det första vi skulle märka är ljudet som skulle uppstå när vi landande. Det hade varit över 200 decibel, vilket är tillräckligt för att spränga samtliga sju miljarder människors trumhinnor.

Bildkälla

Efter det hade marken börjat skaka i en jordbävning. Beroende på hur mycket energi som absorberats av våra skor hade jordbävningen haft olika magnitud. Om skorna tagit upp mycket av energin hade det kunnat bli en trea på Richterskalan, vilket inte hade gett några större konsekvenser.

Men om skorna absorberat lite skulle jordbävningen kunna gå upp till en åtta. Det är tillräckligt mycket för att få hus att trilla ihop, broar att rasa, elstolpar att trilla och göra järnvägsskenor skeva.

Och om hoppet skett nära kusten hade det bildat tsunamis på över 30 meter också.

Bildkälla

Så den inverkan sju miljarder människor skulle kunna ha på jorden är rätt stor. Men samtidigt är alla de här sakerna lokala och inget som skulle påverka resten av jorden. Så egentligen är vi kanske inte så mäktiga som vi tror.

Bildkälla

Vill du se en video från Business Insider som visar hur det skulle se ut, titta här.