Knepet som gör att du får tillbaka mer i skatteåterbäring
Knepet som gör att du får tillbaka mer i skatteåterbäring - Foto: Martina Holmberg / TT och Janerik Henriksson/TT

Så får du tillbaka mer pengar på skatten – vänta med att deklarera

Oavsett om du får tillbaka på skatten eller behöver betala, så gäller detta knep dig. Godkänn inte deklarationen direkt när den kommer. Det finns nämligen en chans att du kan få ännu mer pengar tillbaka, eller att du behöver betala mindre.


Om du ska få tillbaka på skatten nu i vår finns det en chans att du kan få ännu mer tillbaka. Och om du behöver betala tillbaka kan du i bästa fall slippa betala, och även du få pengar tillbaka. Detta berättar Fahim Féda i en video på Tiktok.

Så får du tillbaka mer på skatten

Fédas konto har i skrivande stund över 50 000 följare på plattormen och tipsar sina följare om olika knep för att de ska få ut mer av vardagen. 

I ett klipp berättar han hur du kan få tillbaka mer på skatten, och om du behöver betala tillbaka kan du i bästa fall slippa betala och även du få pengar tillbaka.

Så får du tillbaka mer på skatten Foto: Henrik Holmberg / TT

Vänta med att deklarera

Han berättar att många väljer att deklarera så fort skattedeklarationen kommer in, men det ska du egentligen vänta med, enligt Féda. Det finns nämligen flera skatteavdrag för dig att använda. 

Om du exempelvis har en längre resa till jobbet kan du ansöka om mer pengar tillbaka på skatten genom reseavdrag. Men kom ihåg att det finns flera kriterier som du måste uppfylla för att ta del av det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!