Se videon på gruvan som kvinnan i Norberg satt fast i.
Se videon på gruvan som kvinnan i Norberg satt fast i. - Foto: Johan Nilsson/TT, Niklas Hagman/TT

Videon visar: Här är hålet kvinnan i Norberg satt fast i

Publicerades: 23 Apr 2022, 15:26, Uppdaterades: 28 Apr 2022, 16:36

Under fredagen hörde förbipasserande ett rop på hjälp i ett övergivet gruvområde i Norberg. En kvinna visade sig vara fast i ett 25 meter djupt gruvhål. Här kan du se videon.


Runt 17.30 påbörjades en omfattande räddningsinsats efter att ett par förbipasserande hade hört ett rop från ett övergivet gruvhål i gruvområdet i Norberg.

Flera timmar senare lyckades räddningspersonal lyfta upp kvinnan ur hålet med hjälp av helikopter.

Kvinnan var vid medvetande men hade smärtor, uppgav Lars Johansson, styrkeledare vid Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund, till TT.

Utreds som mordförsök

Under lördagen påbörjade polisen en utredning om försök till mord, då de misstänker att kvinnan utsatts för brott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha knuffats ner av en person och blivit lämnad där. Exakt hur länge kvinnan suttit fast i hålet är ännu inte känt, men kvinnan ska ha suttit fast under en längre tid.

En förundersökning är igång, men mer än så vill polisen inte bekräfta. Enligt Aftonbladet jagas en person misstänkt för brottet.

Se videon här

Källa: Sjöfartsverket

Relaterat
Senaste nytt

Rekordrubin såld i New York

Nytt covidvaccin testas – ska klara mutationer

Ett nytt vaccin mot covid-19 – som kan användas mot muterade virus – testas just nu på människor, enligt ett pressmeddelande från Karolinska universitetssjukhuset.

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

1 timme sedan
Mängden gamla solcellspaneler och vindturbinblad väntas mångdubblas i takt med att solenergi- och vindkraftanläggningar växer. Men Sverige är inte redo att hantera den förväntade mängden av uttjänta solcellspaneler och vindturbinblad i framtiden, slår Riksrevisionen fast i ny rapport.

Nytt åtal mot Donald Trump

2 timmar sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning om hur han hanterat hemligstämplade dokument efter sin tid i Vita huset. Justitiedepartementet har inte bekräftat åtalet.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

2 timmar sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

igår 23:24
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.