Chips.
"Priserna kommer att bli någonstans 15 procent högre än vad de är idag." - Foto: Christine Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT

Fredagsmyset står på spel när chipspriserna skenar

En påse chips kommer att bli 15 procent dyrare. Det berättar Patrik Stockelid, försäljningschef på Estrella, för Sveriges Radio. Då kan den kraftiga höjningen komma att synas i butikerna.


Sverige har den högsta inflationen på 30 år och matpriserna, på bland annat kaffe och tomater, i butikerna skenar. Men det är inte bara råvaror, drivmedel och el som blir dyrare.

Här kan du läsa om hur du kan snåla när priserna stiger.

Nyligen kom beskedet att Indonesien stoppar all export av palmolja och i samband med kriget i Ukraina begränsas även tillgången till solrosolja. Vilket nu betyder att priserna på chips kan komma att höjas rejält, rapporterar Sveriges Radio.

Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Chipspriserna kommer öka med 15 procent

Patrik Stockelid, försäljningschef på Estrella, förtydligar att bristen på palmolja inte påverkar företaget då de inte använder det i sina produkter idag, utan de använder endast solrosolja eller rapsolja.

– Men sen så självklart påverkar det hela världsmarknaden när det gäller priserna som är kraftigt upp på de oljorna som vi använder, säger han till P4 Göteborg.

Stockelid får frågan hur han tror att priserna på chips kommer att se ut fram över, och det är ett dystert svar som kommer.

– De kommer att bli någonstans 15 procent högre än vad de är idag skulle jag gissa på, och det kommer vi se i början på juli i butik.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!