Person bryter sig in och katt.
Bilderna är genrebilder och har inget med texten att göra. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Janerik Henriksson/TT

Döda katter låg utspridda i kommunlokal: "En tortyrfilm"

Ett rykte om att det i en lokal, som Karlshamn kommun använder för att förvara döda djur i, låg framme döda katter visade sig vara sant. En person som befann sig i lokalen vittnar om en horribel syn.
– Jag blev chockad, säger hon till SVT.


I en byggnad i Asarum, utanför Karlshamns kommun, gjorde några besökare en fasansfull upptäckt. Där inne syntes ett stort antal, i en enda röra, döda och lemlästade katter, rapporterar SVT Blekinge.

Lokalen används för att förvara djur en tid efter att de dött i trafiken, för att dess ägare ska få möjlighet att ta hand om dem. Anledningen till att personerna tog sig in i lokalen uppges vara på grund av ett rykte som cirkulerat om att ett flertal döda djur låg framme.

– Alla dörrar var låsta utom en, så vi öppnade och klev in. Jag blev chockad. Där inne låg ett 30-tal döda katter. Det såg ut som ett slakthus med kroppsdelar och blod, berättar en kvinna som besökte platsen för SVT.

En person beskrev det hela som att "kliva rätt in i en tortyrfilm".

Händelsen är polisanmäld

Markförvaltaren Linnéa Persson gjorde också ett besök i lokalen efter att SVT kontaktat kommunen, och hon uppger att det rör sig om ett inbrott. Men hon kan inte svara på under hur lång tid katterna legat framme.

På tisdagen meddelade kommunen att en polisanmälan upprättats efter händelsen.

– Många av katterna som förvarades i frysboxen hade omfattande skador efter att ha blivit påkörda. Men jag vill inte spekulera i om någon har gjort något i samband med att katterna plockades fram. Det är ett polisiärt ärende, säger Linnéa Persson till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.