Person bryter sig in och katt.
Bilderna är genrebilder och har inget med texten att göra. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Janerik Henriksson/TT

Döda katter låg utspridda i kommunlokal: "En tortyrfilm"

Ett rykte om att det i en lokal, som Karlshamn kommun använder för att förvara döda djur i, låg framme döda katter visade sig vara sant. En person som befann sig i lokalen vittnar om en horribel syn.
– Jag blev chockad, säger hon till SVT.


I en byggnad i Asarum, utanför Karlshamns kommun, gjorde några besökare en fasansfull upptäckt. Där inne syntes ett stort antal, i en enda röra, döda och lemlästade katter, rapporterar SVT Blekinge.

Lokalen används för att förvara djur en tid efter att de dött i trafiken, för att dess ägare ska få möjlighet att ta hand om dem. Anledningen till att personerna tog sig in i lokalen uppges vara på grund av ett rykte som cirkulerat om att ett flertal döda djur låg framme.

– Alla dörrar var låsta utom en, så vi öppnade och klev in. Jag blev chockad. Där inne låg ett 30-tal döda katter. Det såg ut som ett slakthus med kroppsdelar och blod, berättar en kvinna som besökte platsen för SVT.

En person beskrev det hela som att "kliva rätt in i en tortyrfilm".

Händelsen är polisanmäld

Markförvaltaren Linnéa Persson gjorde också ett besök i lokalen efter att SVT kontaktat kommunen, och hon uppger att det rör sig om ett inbrott. Men hon kan inte svara på under hur lång tid katterna legat framme.

På tisdagen meddelade kommunen att en polisanmälan upprättats efter händelsen.

– Många av katterna som förvarades i frysboxen hade omfattande skador efter att ha blivit påkörda. Men jag vill inte spekulera i om någon har gjort något i samband med att katterna plockades fram. Det är ett polisiärt ärende, säger Linnéa Persson till SVT.

/
/
Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.