Polisens varning – det måste du tänka på vid badplatsen
Nu varnar polisen för att felparkerade bilar i anslutning till badplatser kan vara skillnad på liv och död. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Polisens varning – det måste du tänka på vid badplatsen

Med sommarens höga temperaturer flockas människor till landets badplatser. Nu varnar polisen för att felparkerade bilar i anslutning till badplatser kan vara skillnad på liv och död.


Den gassande solen och de höga temperaturerna gör att många åker till landets badplatser för att ta ett svalkande dopp. 

Det gör att badplatsernas parkeringsplatser snabbt blir fulla, vilket i sin tur leder till att besökarna parkerar sina bilar felaktigt. Nu varnar polisen alla badsugna att det kan utgöra en stor fara för människors liv, och uppmanar alla att parkera korrekt. 

“Vi har redan i år, inte bara haft problem med att folk parkerat på gulstreckat och på så vis hindrat kollektivtrafiken, men också att man ställer sig på sådant sätt att ambulans, räddningstjänst och polis inte kan ta sig fram till badplatserna vid drunkningslarm”, skriver polisen Hisingen i ett inlägg på Facebook. 

Polisens uppmaning på badplatserna: "Parkera på markerad yta"

Polisen Hisingen uppmanar alla badgäster som kommer med bil att parkera rätt, och ta sitt medborgerliga ansvar. 

“Parkera på markerad parkeringsyta! Är alla platser upptagna? Ja då är det tyvärr fullt och man får antingen byta badplats till en med tillgängliga parkeringsplatser eller avstå från att bada den dagen", skriver polisen och fortsätter: 

"Ett avstått bad är betydligt bättre än vetskapen om att din parkering hindrat blåljuspersonal från att hinna fram i tid när olyckan på badplatsen väl är framme", menar polisen i inlägget

"Det kan vara skillnad på liv och död"

Även polisen i Sundsvall höjer ett varningens finger för att felparkerade fordon kan hindra utryckningsfordon vid exempelvis drunkningslarm eller akut sjukdom. 

“Då det kan vara skillnad på liv och död att utryckningsfordon kommer fram uppmanar polisen trafikanter att följa trafikreglerna och parkera så att det finns gott om plats för utryckningsfordon att komma fram”, skriver polisen på sin hemsida.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!