Tantrafestivalen arrangeras i Molkom.
Tantrafestivalen arrangeras i Molkom. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Tantrafestivalen i Molkom väcker ilska: "Skrek och brölade"

Tantrafestivalen i Molkom har väckt stor uppståndelse de senaste åren – inte minst i fjol då drygt 100 deltagare smittades av covid-19 – och flera grannar har tröttnat på festivaldeltagare som inte sköter sig.
– Det värsta jag sett var en ren och skär avsugning, säger en granne till Aftonbladet.


I flera år har tantrafestivalen arrangerats i Molkom i Värmland och evenemanget tenderar att väcka uppmärksamhet.

Förra året handlade uppståndelsen till stor del om hur drygt ett hundratal festivalbesökare smittats av covid-19 – något som ledde till hård kritik och till att Norge stängde den närliggande gränsen.

Här kan du läsa mer om tantrafestivalen på Ängsbacka kursgård i Molkom.

Grannens kritik mot tantrafestivalen i Molkom

Under söndagen avslutades festivalen för i år, men dessförinnan var det delvis stökigt i samband med evenamnget – åtminstone enligt några av grannarna till festivalen.

– Vi håller på att bli tokiga. I går väcktes vi tio i sex av att de spelade musik, skrek och brölade. Sedan är de inte påklädda för fem öre heller, säger grannen Ann-Mari till Aftonbladet och fortsätter vidare:

– Det värsta jag sett var en ren och skär avsugning. De parkerar sina bilar mitt emot vårt sovrumsfönster och springer runt nakna. Vi har bett dem sätta på sig kläder för att det bor barnfamiljer här, men det struntar de i.

"Ska vara en bra upplevelse för alla"

Hylco Broos, som är marknadsansvarig för tantrafestivalen i Molkom, menar dock på att man har god kontakt med många av grannarna och att man försöker ha en god dialog med dem.

Dessutom har man tydliga direktiv och regler för festivaldeltagarna.

– Vi har sagt att de ska klä på sig och att de inte får klappa böndernas djur. Det är inte meningen att de som bor i närheten ska känna så, vi vill att det ska vara en bra upplevelse för alla. Vi har aktiviteter efter klockan 22, men i de fall det finns risk störande ljud gör vi vårt bästa att informera grannarna, säger Broos till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!