Den misstänkte pojken i Skellefteå är straffmyndig.
Den misstänkte pojken i Skellefteå är straffmyndig. - Foto: Johan Nilsson/Jonas Westling/TT

Åldersutredning klar – misstänkte pojken i Skellefteå är straffmyndig

Sedan överfallet på en flicka under 15 år i Skellefteå har den misstänkte pojken varit under åldersutredning. Nu visar uppgifter från åklagarmyndigheten och Skatteverket att pojken är 15 år gammal.


Det var runt 17.30, torsdagen den 7 juli, som en svårt skadad flicka hittades intill ett skogsparti vid Morö Backe skola i Skellefteå. Polisen har gått ut med att det rörde sig om en flicka under 15 år. 

Pojken misstänks för mordförsök och grov våldtäkt mot barn

Den inledande brottsrubriceringen var försök till mord – och en ung pojke, som också uppgetts vara under 15 år, har misstänkts för brottet. Tidigare meddelade utredningsledare Andreas Nyberg att han även misstänks för grov våldtäkt mot barn.

Två veckor efter överfallet vaknade flickan upp på sjukhuset.

Misstänkte pojken i Skellefteå är 15 år gammal

Pojkens ålder har länge varit under utredning. Tidigare uppgavs han vara 13 år, men nu rapporterar Expressen att han mycket riktigt är 15 år och därmed straffmyndig.

Det är åklagarmyndigheten som meddelar pojkens ålder.

– Föräldrarna har i polisförhör förklarat att man av misstag angav fel födelsedatum för sonen när man kom till Sverige. Det verkar också vara något som man sedan påtalat för svenska myndigheter, säger kammaråklagare Irene Falk som är tillförordnad förundersökningsledare till Expressen.

Pojken ska, enligt folkbokföringen och Skatteverket, vara registrerad som 13 år gammal. Han är i nuläget misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt mot barn.

Här kan du läsa mer om mordförsöken i Skellefteå.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!