Regeringen har beslutat att lämna ut en man som finns på Turkiets uppmärksammade lista.
Regeringen har beslutat att lämna ut en man som finns på Turkiets uppmärksammade lista. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Burhan Ozbilici/AP/TT

Beslutet: Sverige utlämnar man på Turkiets lista

Regeringen har beslutat att lämna ut en man till Turkiet som finns på landets lista av personer som president Recep Tayyip Erdogan vill ha utlämnade.


Den svenska regeringen har i dag fattat beslut om att lämna ut en man som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uttryckt att han vill se utlämnad, rapporterar SVT Nyheter.

Utlämnad man dömd i turkisk domstol

Mannen som lämnas ut är, enligt SVT Nyheter, i 35-årsåldern och dömdes i Turkiets högsta domstol år 2013 och år 2016 för ett antal fall av missbruk av bank- och kreditkort. Straffpåföljden för mannen, som hela tiden nekat till brott och som känt sig dömd på felaktiga grunder, blev 14 års fängelse.

Sedan förra året har mannen varit frihetsberövad i Sverige, där han varit bosatt sedan flera år tillbaka, på grund av ärendet, men den 25 juli konstaterade högsta domstolen att mannen inte riskerar förföljelse om han utlämnas till Turkiet.

Regeringen beslut, att mannen ska utlämnas till Turkiet, är det första fallet sedan förhandlingarna om ett svenskt Natomedlemskap inleddes.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.