Stockholm

Beslutet: Sverige utlämnar man på Turkiets lista

Regeringen har beslutat att lämna ut en man som finns på Turkiets uppmärksammade lista.
Regeringen har beslutat att lämna ut en man som finns på Turkiets uppmärksammade lista. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Burhan Ozbilici/AP/TT

Regeringen har beslutat att lämna ut en man till Turkiet som finns på landets lista av personer som president Recep Tayyip Erdogan vill ha utlämnade.


Den svenska regeringen har i dag fattat beslut om att lämna ut en man som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uttryckt att han vill se utlämnad, rapporterar SVT Nyheter.

Utlämnad man dömd i turkisk domstol

Mannen som lämnas ut är, enligt SVT Nyheter, i 35-årsåldern och dömdes i Turkiets högsta domstol år 2013 och år 2016 för ett antal fall av missbruk av bank- och kreditkort. Straffpåföljden för mannen, som hela tiden nekat till brott och som känt sig dömd på felaktiga grunder, blev 14 års fängelse.

Sedan förra året har mannen varit frihetsberövad i Sverige, där han varit bosatt sedan flera år tillbaka, på grund av ärendet, men den 25 juli konstaterade högsta domstolen att mannen inte riskerar förföljelse om han utlämnas till Turkiet.

Regeringen beslut, att mannen ska utlämnas till Turkiet, är det första fallet sedan förhandlingarna om ett svenskt Natomedlemskap inleddes.

Senaste nytt

Många befaras omkomna efter skalv i Turkiet

Publicerades: 1 timme sedan

Totalt 90 bisamråttor fällda i jaktinsats

Publicerades: 1 timme sedan

SL får böta för kroppskameror

Publicerades: 2 timmar sedan

Zelenskyj: Situationen i Donetsk mycket svår

Publicerades: 2 timmar sedan

Busch lovar snabbare tillstånd för vindkraft

Publicerades: igår 22:54

Drygt två års fängelse för vapenbrott

Publicerades: igår 22:16

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.