Festande ungdomar med EPA-traktorer stör i Eskilstuna.
Festande ungdomar med EPA-traktorer stör i Eskilstuna. - Foto: Johan Nilsson/Fredrik Sandberg/TT

Kaos med A-traktorer på parkering – 80 ungdomar festade och buskörde

Ett centrum i Eskilstuna har under en längre tid varit samlingsplats för ungdomar med A-traktorer – som buskör och dricker alkohol.
"Ungdomar ligger på taket på fordonen medan man sladdar runt", skriver centrumchefen Veronica Gustafsson i ett Facebook-inlägg.


Under helgen samlades omkring 80 ungdomar med A-traktorer på parkeringarna vid Tuna Park i Eskilstuna. Enligt den lokala polisen är problemet ingen ny företeelse, vilket Eskilstuna-kuriren var först att rapportera om. 

"Under en längre period har boenden runt Tuna Park ringt in till polisen om ungdomar som stör ordningen i området med allt från hög musik, buskörningar och nedskräpning", skriver de på sin Facebooksida. 

"Ungdom som stör och förstör"

På fredagen gjorde polisen en riktad insats mot de bilburna ungdomarna, och tackas nu av centrumchefen Veronica Gustafsson i ett inlägg på Tuna Parks Facebook:

"Ett bra initiativ från polisen som vi stödjer fullt ut," skriver hon och fortsätter:

"Vi har under en längre tid haft problem med bilburen ungdom som både stör och förstör. Självklart inte alla, men tillräckligt många för att det ska vara ett problem som tar enorma resurser..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.