Här släpper Skansen-Jonas ut kungskobran Sir Väs.
Här släpper Skansen-Jonas ut kungskobran Sir Väs. - Foto: Nyheter24

Här släpper Skansen-Jonas ut Sir Väs – så mår ormen: “Enda skadan är..."

Efter drygt en vecka på rymmen kröp Skansenakvariets kungskobra Sir Väs själv tillbaka till sitt terrarium. Men vad har Skansenakvariet gjort för att förhindra att han rymmer igen? Och hur mår egentligen kobran?


Den dödlige kungskobran Sir Väs rymde under lördagseftermiddagen den 22 oktober från sitt terrarium på Skansenakvariet. Därefter inleddes en intensiv jakt på den förrymde reptilen. 

Här kan du se video på jakten efter Skansens kobra Sir Väs

Skansens kobra Sir Väs har hittats 

Under söndagsmorgonen tog jakten på ormen slut. Det visade sig nämligen att Sir Väs befann sig i en mellanvägg i närheten av det terrarium han rymde från, och enligt Skansenakvariet återvände han till slut till sitt terrarium på egen hand. 

Och under måndagen vid 09-tiden var det dags för Sir Väs att släppas tillbaka till sitt terrarium, efter att personalen undersökt ormen och säkrat alla rymningsvägar. Nyheter24 befann sig på plats för den historiska händelsen. 

Så har Skansen gjort för att förhindra att Sir Väs rymmer igen

Hur har då Skansenakvariet gjort för att han inte ska rymma igen? Jonas Wahlström, chef på Skansenakvariet, berättar att de nu har säkrat alla rymningsmöjligheter, och har gått igenom alla andra terrarier för att förhindra att något annat djur försvinner. Men hur mår egentligen ormen – efter en vecka på rymmen? 

– Han har varit i husarrest för att kolla att han är helt frisk, att han inte har fått i sig något isoleringsludd i slemhinnorna i munnen, och det har han inte. Så han är helt frisk och kry, säger Jonas Wahlström till Nyheter24. 

Foto: Nyheter24

Så mår kobran Sir Väs – efter att ha rymt från Skansenakvariet 

Fanns det någon oro att han skulle vara skadad på något sätt? 

– Det vet man ju aldrig om han kryper på fel ställe. Den enda skadan han har, eller någon skada är det ju inte, är att han har en liten flik klister på kroppen efter de klisterremsor vi lade ut, men det försvinner efter nästa skinnömsning, säger Wahlström till Nyheter24. 

Se när ormen släpps ut i sitt terrarium i spelaren ovan.

/
Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!