Lärarförbund vill ha skolakut

En skolakut ska garantera kvaliteten i skolan under lågkonjunkturen.


En skolakut för att garantera kvaliteten i skolan under den stundande lågkonjunkturen. Det vill Lärarnas Riksförbund att staten inför.

Förbundet oroar sig för att kommunerna inte ska klara av att erbjuda en skola med hög kvalitet när budgetarna krymper och hänvisar till vad som hände med skolan under den förra krisen på 1990-talet. Enligt Lärarnas Riksförbund ledde denna kris till kraftiga nedskärningar, lägre kvalitet och sjunkande resultat för eleverna.

"Detta får inte hända igen. Staten måste välja väg och garantera långsiktigheten för den nationella skolan. Trots kris på de finansiella marknaderna och i det ekonomiska systemet behöver eleverna sin skolgång", säger Metta Fjelkner, ordförande i Lärarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

För att klara den vikande konjunkturen vill förbundet se ökat statligt ansvar med riktade sektorsbidrag och öronmärkta pengar till grundskolan och gymnasiet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.