Flera konsumenter har reagerat på konsistensen i Ben & Jerry's glass.
Flera konsumenter har reagerat på konsistensen i Ben & Jerry's glass. - Foto: Karin Grip/SvD/TT och Fredrik Sandberg/TT

Stor förvirring kring populära glassen: "Så jävla besviken"

Hos många svenskar har Ben & Jerry's kommit att bli en favorit i glassfrysen. Men vissa konsumenter har nu reagerat på att flera av företagets glassmaker inte riktigt är som förr.


Det amerikanska glassföretaget Ben & Jerry's har gjort succé i Sverige och i frysdiskar runtom i landet erbjuder man en rad olika smaker.

Men i sociala medier har flera konsumenter reagerat på att några smaker, däribland Fudge Brownie och Half Baked, inte riktigt har samma konsistens som de brukar.

"Förr när jag brukar köpa denna brukade brownien alltid vara helt krämig, nu är den helt torr och smulig!!!", skriver en person i Facebook-gruppen Pink Room, och får medhåll i kommentarsfältet:

"Har varit så varje gång jag köpt den senaste tiden, så har slutat köpt dem", skriver en annan.

"Känns som de ändrat något i receptet eller produktionen för såhär var de inte innan! Sörjer verkligen detta", skriver en tredje, medan ytterligare en person säger sig vara "så jävla besviken".

Ben & Jerry's svar: "Inte ändrat några recept"

När Nyheter24 kontaktar företaget angående klagomålen uppger Joanna Kullberg, brand manager för Ben & Jerry's i Norden, följande i ett mejl:

"Vi älskar brownies och har gjort det sedan de för allra första gången tog plats i vår glass. Vi försäkrar att kvalitet alltid är vår högsta prioritet och vi har inte ändrat några av våra recept."

"Men när vi hör något sådant här tar vi det såklart på stort allvar och vi blir alltid väldigt besvikna när vår glass inte lever upp till de förväntningar våra fans har! Vi jobbar kontinuerligt och nära våra leverantörer för att överkomma eventuella problem som kan komma att påverka kvaliteten på vår glass, detta gäller även för den sega texturen på brownies som vår Half-Baked glass är känd och älskad för."

I Facebook-gruppen Pink Room är det flera som tipsar varandra om att kontakta Ben & Jerry's om konsistensen i glassen upplevs som smulig eller torr och att det skulle kunna bero på att glassen tinats upp på väg till butik. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!