Leif GW Persson avfärdar anklagelserna.
Leif GW Persson avfärdar anklagelserna. - Foto: Maja Suslin/TT och Adam Ihse/TT

Leif GW Persson om internbråket kring Tove-fallet: "Grundlöst"

Poliser verksamma i utredningen kring det misstänkta mordet på Tove i Vetlanda anklagar Rickard Finndahl, chef för grova brott i området, för att ha läckt uppgifter till Leif GW Persson.
– Det är fullkomligt grundlöst, säger kriminologen till Aftonbladet.


En fejkad artikel, som ska se ut att komma från Aftonbladet, sprids bland poliserna som utreder mordet på Tove i Vetlanda. Detta efter att Rickard Finndahl, chef för grova brott och biträdande utredningsledare i det aktuella fallet, besökt kriminologen Leif GW Perssons gods Älghammar för att jaga. 

I den fejkade artikeln ska det bland annat stå att Finndahl misstänks för grovt tjänstefel och mutbrott eftersom "sekretessbelagd information byttes mot GW:s årgångsvin”.

Påstås finna oro att information läckt

Enligt P4 Jönköping ska ett flertal poliser med koppling till utredningen ha blivit upprörda över uppgifterna om att Rickard Finndahl jagat tillsammans med Leif GW Persson. 

”De är oroliga för att chefen läcker information som kan skada utredningen”, uppger radiokanalen, samtidigt som en källa beskriver Finndahls besök på godset som ”omdömeslöst handlande” i en intervju med Vetlanda-Posten.

Leif GW Persson: "Tar mycket illa vid mig"

Men i en intervju med Aftonbladet avfärdar Leif GW Persson anklagelserna mot Rickard Finndahl som "fullkomligt grundlösa".

– Det har han jävlar i mig inte gjort! Jag tar mycket illa vid mig av att höra sådant. Jag är mycket noggrann med sånt. Jag bjöd honom till jakten, vi pratade om det och inte vår yrkestillvaro, säger Persson till tidningen.

Kriminologen betonar dessutom att flera andra bjudits in till jakten och att dessa blivit ombedda att inte ställa frågor om fallet till Finndahl. 

Rickard Finndahl: "Ett sätt vi har att skämta"

Rickard Finndahl menar emellertid att den fejkade artikeln är skämtsam, snarare än att den skulle grunda sig i en verklig oro.

– Detta är ett sätt vi har att skämta i gruppen och jag var den förste att få se dem och skratta åt dem och det är väldigt beklagligt att detta har blåst upp på det här sättet, säger han till SVT och konstaterar vidare:

– Jag och Leif är vänner och jag har faktiskt rätt att besöka vem jag vill på min fritid.

Ärendet ska nu lämnas över till Särskilda åklagarkammaren.

– Det känns inte bra men jag vet vad jag har gjort och jag har inte gjort fel , så jag ser inga bekymmer med att det nu granskas, säger Finndahl till kanalen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!