Vin, mat och jakt är Leif GW Perssons tre favoritintressen. Två av dem leder till att kriminologen ofta är ute och äter och försöker vara uppdaterad på vad som händer i krogvärlden.
När det vankas lunch är det Operabaren som gäller, även om 77-åringen har lite att säga till om när det gäller menyn.
– Det är som att vandra nerför minnets allé. Det är alltid samma matsedel. De har inte bytt sedan jag började gå där för 55 år sedan, har han tidigare sagt i en intervju till Nyheter24 och fortsatte:
– Jag går dit mest för att kolla att det smakar som förr, men om jag ska äta gott är det inte dit jag styr kosan.

Leif GW Persson om Frantzén: "Fenomenal"
Och gott äter Leif GW Persson. I våras bestämde han sig för att äta på alla Stockholms finkrogar.
Den enda med tre Michelinstjärnor, alltså Franzén, var också föga förvånande den som stack ut mest.
– En fenomenal restaurang. Som upplevelse och om man ska äta gott, så var så var det sanslöst bra, säger 77-åringen och fortsätter.
– Enda problemt om man ska springa där ofta är notan, den var mäktig.