Här blir det bäst väder på nyårsafton!
Här blir det bäst väder på nyårsafton! - Foto: Unsplash

Så blir vädret där du bor på nyårsafton

Klart väder är lika med bäst chans att njuta av fyrverkerierna på tolvslaget. Var i landet är chansen störst till det? Nyheter24 kontaktade SMHI för att ta reda på vädret under nyårsnatten.


Längtar du också efter nyår och en ny start på ett helt nytt år?

En ultimat nyårsnatt bjuder inte sällan på fyrverkerier, och helst av allt vill man ju kunna se spektaklet – vilket görs bäst i klart väder.

Så blir vädret på nyår

Nyheter24 kontaktade därför SMHI för att ta reda på väderprognosen inför nyårsnatten – med lite extra fokus på tolvslaget.

– Under natten mot lördagen har vi ett nederbördsområde som rör sig in över landet och sträcker sig upp över Norrland. Det kommer ta och falla främst i form av regn ner över Götaland, men kan i nordvästra Götaland ha inslag av blötsnö i sig, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

Nederbörden övergår sedan allt mer i snö ju längre norrut det tar sig, och det verkar hålla i sig enligt SMHI:s prognoser. In mot kvällen ligger nämligen tyngdpunkten på nederbörden över norra Norrland.

Hur ska du fira nyår i år? Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Här blir det varmast väder på nyår

Alexandra Ohlsson påpekar att nederbördsprognosen för tolvslaget i Götaland har varit lite osäker, men att det riskerar att förekomma lite nederbörd i de sydliga delarna av Götaland. Men hon är hoppfull för alla nyårsfirare:

– Prognosen visar att det kommer vara milt, så vill man gå ut och skåla in det nya året utomhus i Götaland och i östra delarna av Svealand kan det vara någon plusgrad. Mildast kommer det vara i Skåne och Blekinge, med runt fem plusgrader vid tolvslaget.

Så blir vädret i Stockholm på nyår

Framåt dagen i Svealand, främst i Stockholmsområdet, beräknas det vara blandad nederbörd, men trots det relativt milt med någon plusgrad.

– Där ser det lite mer hoppfullt ut, det kan röra sig om lite mer varierad molnighet i Stockholm och övriga delar av Svealand. Svealand kan vara det område med bäst förutsättningar att kunna se fyrverkerierna.

Nyårsquiz: Färdiga frågor och svar

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!