Mannen döms nu för smuggling.
Mannen döms nu för smuggling. - Foto: Johan Nilsson/TT och Gorm Kallestad/NTB/TT

Man stoppades med 228 flaskor vodka: "Alkohol blir aldrig dålig"

En man i 55-årsåldern som stoppades av tullen i Trelleborg har dömts för smuggling. Detta efter att han fört in 193 liter sprit, 25 liter vin och 506 liter starköl i landet.


Det var i december 2019 som mannen stoppades, med 193 liter sprit, 25 liter vin och 506 liter starköl, i skånska Trelleborg. De alkoholhaltiga dryckerna hade då inte anmälts för tullbehandling.

I förhör har mannen endast gett vad Ystad tingsrätt beskriver som "sparsmakade uppgifter". Bland annat har han uppgett att alkoholen varit avsedd för privat bruk – dels för egen konsumtion, dels för fester.

"Vidare har han sagt att alkohol aldrig blir dålig samt att han passade på att köpa mycket", står det i domen från tingsrätten som Nyheter24 tagit del av. 

Mannen döms för smuggling

Mannen har emellertid inte kunnat förklara varför han köpt så mycket alkohol, däribland 228 flaskor vodka, just vid detta tillfälle. 

"Även om viss del av alkoholen skulle kunna vara sådan som NN samlar på så ska all alkohol som förs in vid ett tillfälle anses som för kommersiellt bruk", skriver tingsrätten.

Dessutom har man hittat en "ansenlig mängd alkohol" hemma hos mannen ifråga, vilket enligt tingsrätten talar för att alkoholen inte varit avsedd för privat bruk.

Mannen döms därför till samhällstjänst i 75 timmar för smuggling.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!