Tove hittades död utanför Vetlanda den 2 november.
Tove hittades död utanför Vetlanda den 2 november. - Foto: Mikael Fritzon/TT & Arkivbild

Tove, 21, dog efter misshandel – 20-åriga kvinnan: ”Aldrig meningen”

Den 20-åriga kvinnan erkänner nu att Tove dog i hennes lägenhet i Vetlanda. Hon ska sedan ha fått panik – och gömt 21-åringens kropp.


Det var i samband med tisdagens omhäktning, som den 20-åriga kvinnan för första gången medgav inblandning i 21-åriga Toves död. 

20-åringen nekar fortfarande till mord, men erkänner gravfridsbrott och att Tove dog i hennes lägenhet.

– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen. Det var en tragisk olyckshändelse och min klient har nu i polisförhör berättat vad som hände. Min klient har vidgått att det varit någon form av misshandelsbrott och det var olyckliga omständigheter som gjorde att målsäganden dog, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till Aftonbladet och fortsätter:

– Hon har varit väldigt ledsen och mått mycket dåligt i häktet, det är det som gjort att hon inte berättat det här. Nu har hon haft lite tid, och det har tagit tid för henne att må bättre, och nu har hon kunnat berätta.

Här kan du läsa mer om mordet på Tove i Vetlanda.

Här, i ett skogsparit utanför Vetlanda hittades Tove död. Foto: Adam Ihse / TT

Tove i Vetlanda dog i 20-åringens lägenhet

Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda i den 15 oktober, och hittades död i ett skogsområde utanför staden 17 dagar senare. 

Under utekvällen kom Tove i bråk med den 20-åriga kvinnan, och de två gick tillsammans med en 18-årig kvinnan hem ihop för att reda ut bråket. 

Tidigare har 20-åringen sagt att de blev sams och att Tove sedan lämnade henens lägenheten, men nu ändrar hon sin historia och erkänner att 21-åringen dog där. 

Anledningen till att 20-åringen hittills nekat till brott, ska vara att att hon mått för dåligt psykiskt. Advokaten Clea Sangborn säger också att hennes klient kan förklara varför hon var så arg på Tove. 

Även 18-åringen omhäktad 

18-åringen har tidigare uppgett att hon sovit i ett annat rum lägenheten, och att Tove var borta när hon vaknade. 

De båda kvinnorna omhäktades på tisdagen misstänkta för mord och gravfridsbrott. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.