Det finns knep att ta till om du vill att din mobil ska ladda snabbare. Läs mer här
Det finns knep att ta till om du vill att din mobil ska ladda snabbare. Läs mer här - Foto: Pexels

Så får du mobilen att ladda snabbare – 3 hacks att lägga på minnet

Glömt ladda mobilen och måste gå hemifrån om 30 minuter? Här är knepen som får din mobil att ladda snabbare. Och NEJ, vi pratar inte om att sätta mobilen på flygplansläge – utan lite vassare hacks.


I dagens uppkopplade samhälle kan det kännas begränsande att gå hemifrån utan en ordentligt laddad mobiltelefon. Många har för vana att ladda mobilen nattetid, men även den bäste kan glömma sina rutiner och komma på att telefonen måste laddas strax innan man ska iväg. 

Då finns det vissa knep att ta till, som kan hjälpa din mobil att ladda snabbare. 

Och nu menar vi inte de klassiska knepen, som att sätta mobilen på flygplansläge, stänga av bluetooth eller ladda från ett vägguttag istället för från datorn. Utan lite mer avancerade tips, för den som verkligen är i batterinöd. 

Vill du ta del av fler smarta knep? Så här tar du reda på vem det är som ringer från dolt nummer.

Foto: Audun Braastad/TT

3 hacks – så får du mobilen att ladda snabbare

Kom ihåg detta nästa gång du ska ladda mobilen under tidsbrist:

  • Se över vilken kabel du använder. Ju bättre laddsladd, desto snabbare laddning. Enligt vissa källor har en kortare sladd dessutom snabbare laddningsförmåga än de som är lite längre. 
  • Ta av skalet på mobilen. Din telefon mår som absolut bäst när omgivningen varken är för varm eller kall. Det är därför inte ovanligt att den varnar, jobbar långsammare eller tappar batteriprocent snabbt om du glömmer den i solen, eller vistas i kyla länge.

    På samma sätt får din telefon optimala förutsättningar att ladda snabbt när den inte ligger för varmt till. Har du ett tjockt mobilskal på som inte andas bra gör du därför rätt i att ta av det. 

  • Låt den jobba ifred. Du ska givetvis inte använda din mobil när den laddas om du är på jakt efter snabba procent på batterimätaren. Men enligt Yahoo Finance är telefonens näst största batterislukare att behöva lysa upp skärmen. Så hur frestande det än kan vara att se efter hur många procent batteriet har ökat med stup i kvarten - låt bli. 
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Så blev Skövde ett mecka för spelskapare

1 timme sedan
De når miljoner och omsätter miljarder. Spelbranschen blomstrar i Skövde, som blivit Sveriges tredje största spelstad. Skövde är känt för att vara ett ställe där man kan förverkliga sin dröm, säger spelaffärsutvecklaren Marcus Toftedahl.

Mathems ändring får kunderna att rasa: "Slutar handla"

1 timme sedan
Mathem har bytt ut sina påsar mot kartonglådor – något som inte går hem hos alla kunder. Men enligt företaget gör förändringen att fler prissänkningar blir möjliga. – Här är lådorna en viktig nyckel, säger Lotta Olofsson, kommunikationschef på Mathem, till Nyheter24.

Polisen rapporterar om djur, Stockholm

1 timme sedan
"Flera samtal kom in om lösa hästar på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Mätta flyttfåglar kommer rekordtidigt

2 timmar sedan
Många flyttfåglar har anlänt till Sverige omkring tre veckor tidigare än normalt. Men det är inte den svenska våren som lockar. Förklaringen finns förmodligen att hämta i det varmare klimatet.

Flicka fastnade i torktumlare

2 timmar sedan
En flicka har fastnat i en torktumlare i Gideonsberg i Västerås. Det skulle dröja över en halvtimme innan hon kom loss.