Stockholm

Jan Emanuel i bråk om lyxjakt – vägrar betala räkning på 120 000

Jan Emanuel gillar både lyxiga bilar och båtar.
Jan Emanuel gillar både lyxiga bilar och båtar. Foto: Geir Olsen/Johan Nilsson/TT

Jan Emanuel, 48, har hamnat i ett rättstvist efter att ha vägrat betala 120 000 kronor till ett företag som reparerat hans lyxjakt. Den 48-årige entreprenören hävdar att han blivit lurad.


Läs mer

Den tidigare S-politikern Jan Emanuel brukar visa upp sina dyra bilar på Instagram, och självklart har 48-åringen även en 23 meter lång lyxjakt som heter "RED". 

Men nu har Jan Emanuel hamnat i en rättstvist med ett företag som lagat hans båt, skriver Norrtelje tidning. Företaget ska mellan maj och oktober ha utfört felsökning och reparationer av lyxjakten till en kostnad av 120 000 kronor. 

Vägrar betala 120 000

Jan Emanuel hävdar däremot att företaget inte åtgärdat problemet, att laga lyxjaktens vattenreningsmaskin – och har därför vägrat betala räkningen. 

– Han har egentligen kommit till min båt och skruvat sönder grejer som har kostat mig massa pengar. Inte lyckats laga watermakern som han skulle laga. Säger att han gjort massa felsökningar på båtdelar. Det säger ju sig självt. Är jag sugen på att ha en watermaker-kille att krypa runt i en avancerad båtdel och felsöka el jag inte bett om? Varför skulle han det, säger Jan Emanuel och fortsätter: 

– Han har fakturerat 1 200 kronor i timmen för mer än en veckas arbete och inte utfört någonting. 

Räkningen förföll våren 2022

Jan Emanuel säger att han kan betala för ett batteribyte och ett rensat avloppssystem, men inte resterande kostnader. 

Räkningen förföll våren 2022, och i mitten av januari i år kom en ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.