Den mordmisstänkta 20-åringen utreds för två fall av skadegörelse.
Den mordmisstänkta 20-åringen utreds för två fall av skadegörelse. - Foto: Mikael Fritzon/TT & Privat

Uppgifter: Mordmisstänkta 20-åringen tände eld på dörr där Tove bodde

Den 20-åriga kvinnan som misstänks för mordet på Tove, utreds även för att ha tänt eld på en lägenhetsdörr när den mördade 21-åringen bodde. Skadegörelsen ska ha skett i januari förra året.


Två vänner, 18 och 20 år gamla sitter häktade misstänkta för mordet på Tove, 21.

20-åringen har erkänt att hon misshandlat Tove och därefter gjort sig av med kroppen, men att det aldrig var meningen att hon skulle dö.

18-åringen har erkänt att hon flyttat kroppen, men att hon känt sig tvingad att hjälpa till. 

Här kan du läsa mer om mordet på Tove, 21, i Vetlanda.

Tände eld på ex-pojkväns dörr

I förra veckan kom uppgifter om att 20-åringen tidigare varit misstänkt, för skadegörelse då hon tänt eld på sin ex-pojkväns lägenhetsdörr i centrala Vetlanda den 7 april 2021. 

Branden rubricerades som mordbrand, men det var först i samband med utredning kring Toves död som polisen började misstänka att kvinnan låg bakom den. 

Här kan du läsa mer om anklagelserna mot den 20-åriga kvinnan i Vetlanda.

Misstänks för ännu en brand

Nu kommer nya uppgifter om att 20-åringen misstänks för ytterligare en brand. Enligt P4 Jönköping har hon eldat vid en lägenhetsdörr där Tove brukade bo när hon var hemma i Vetlanda. 

Detta ska ha skett någon gång mellan den 4 och 5 januari förra året, då 21-åringen plugga till läkare i Linköping. Enligt vittnen slocknade branden av sig själv och ingen kom till skada. 

Anmälan las ner i brist på bevis, men i samband med mordutredningen har även denna anmälan tagit upp igen.

Till P4 Jönköping säger åklagaren Adam Rullman att han inte vet om åtal kommer att väckas, eller om de båda bränderna är relevanta för mordutredningen. 

20-åringen nekar till båda fallen av skadegörelse. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Det här är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) inleder sitt tal på Moderaternas Sverigemöte med att prata om mordet på pappan i Skärholmen.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

1 timme sedan
Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.