Cristina och Sophie Stenbeck.
Cristina och Sophie Stenbeck. - Foto: Claudio Bresciani/Lars Pehrson/TT

Familjen Stenbecks sorg efter Max plötsliga död – systern Sophie: "Förlorat allt"

I SvD:s podd "Dynastin" berättar den annars så medieskygga Sophie Stenbeck om sorgen efter brodern Max Stenbecks död.
– Jag får inte ihop det, säger hon.


2002 dog finansmannen Jan Stenbeck i en hjärtinfarkt, bara 59 år gammal. Han efterlämnade sig barnen Cristina, Hugo, Sophie, Max och den då okände sonen Max Granander som föddes utanför äktenskapet. 

13 år senare drabbades familjen Stenbeck av ytterligare en tragedi när Max dog den 16 mars 2015, bara 30 år gammal. Han dog i sviterna av diabetes typ 1, som han lidit av i tio år. 

Sophie Stenbeck om sorgen efter Max död

I Svenska Dagbladets podd "Dynastin" berättar Sophie Stenbeck om sorgen efter sin döde bror – som hon beskriver som den största i sitt liv. 

Hon berättar att sorgen stundtals var förlamande och att hon när det var som värst "klev ur sin egen kropp och betraktade världen utifrån". 

– Han var just på väg ut i livet när det hände, han skulle gifta sig samma sommar. Jag får bara inte ihop det, säger hon. 

"Grävde djupt i mig själv"

Sophie Stenbeck var nybliven mamma när hennes lillebror dog, och kände att hon var tvungen att agera för att inte låta sorgen förgöra henne. 

Räddningen blev att läsa allt hon kunde komma över om sorg och personlig utveckling. Hon tränade yogade och mediterade för att komma över den hemska känslan.

– Jag har alltid varit intresserad av hälsa, men nu blev fokus mental hälsa. Jag grävde djupt i mig själv för att återuppbygga mig. För det är vad du är tvungen till att göra när du har förlorat allt, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!