Nyheter24 har med hjälp av SMHI:s meteorolog tagit reda på hur väderprognosen ser ut när ännu en sportlovsvecka inleds
Nyheter24 har med hjälp av SMHI:s meteorolog tagit reda på hur väderprognosen ser ut när ännu en sportlovsvecka inleds - Foto: Mats Schagerström/TT & Henrik Holmberg / TT

Hit ska du åka för bäst sportlovsväder: "Varierar väldigt mycket"

Med hjälp av meteorologerna på SMHI tog vi reda på hur sportlovsvädret blir när ännu en vecka med skidåkning och äventyr inleds. Hit bör du ta dig för bäst skidväder.


Snart inleds ytterligare en  sportlovsvecka, då bland annat Stockholm, Karlstad och Borlänge alla får ett efterlängtat lov. 

Så är vädret i södra Sverige under sportlovet. 

Så blir skidvädret i Stockholmstrakten

En populär skidanläggning i Stockholmstrakten är Flottsbro. Här kommer snön ligga på backen hela veckan och det finns också goda chanser till ett riktigt bra skidväder då solen väntas titta fram från och med mitten av veckan. 

– Vill man ha mycket snö på backen och bra skidväder bör man ta sig till norra Svealand, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

Få full koll på hur det går för Sverige i skid-VM här.

Så blir skidvädret i norra delarna av landet

För de som rör sig längre norrut, till exempel till det populära resmålet Kungsberget så väntas skidvädret även här bli riktigt bra. Minusgrader på nätterna varvas med enstaka plusgrader på dagarna som också ger goda solchanser.

– Det blir dock inte så mycket nederbörd då vädret mestadels blir torrt i dessa regioner. 

Rör vi oss istället till kanske ett av det allra mest populära resmålet för skidåkning, Sälen, så kommer ett bra skidväder att finnas hela veckan. 

– Temperaturmönstret är detsamma, det varierar väldigt mycket moln mot dagar med mycket sol. Det kan driva in snö från väster då Sälen kommer drabbas av nordvästliga vindar. Vill man ha mycket snö på backen och riktigt bra sportlovsväder ur den synvinkeln så bör man befinna sig i de norra delarna av landet, förklarar Charlotta Eriksson. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!