Ica sänker priserna på över 300 varor
Ica sänker priserna på över 300 varor - Foto: Gorm Kallestad/Pär Fredin/TT

Ica tar efter Lidl – sänker priserna på över 300 varor

"Med den här breda prissänkningen så skapar ICA Sverige förutsättningar för alla ICA-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker", skriver kedjan i ett pressmeddelande under måndagen.


I förra veckan meddelade Lidl att man sänker och fryser priserna på över 100 varor. 

– Vi har valt ut ett stort antal populära produkter som vi kommer att ge ett nytt lägre standardpris. De här åtgärderna kommer kosta pengar, men vi är beredda att ta kostnaden och göra vad som krävs för att stötta svenska hushåll i en ekonomiskt utmanande tid, sa Sverigechefen Jakob Josefsson i ett pressmeddelande.

Icas besked – sänker priserna på över 300 varor

Lidls nya priser träder i kraft i dag, måndag 27 mars – och på samma dag går konkurrenten Ica ut med nyheten att även de sänker priserna på utvalda varor.

"ICA Sverige sänker priser till butikerna på över 300 varor med mellan 5 och 25 procent. Varorna omfattar både andra leverantörers och ICAs egna märkesvaror inom breda produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter", skriver de i ett pressmeddelande.

− Med den här breda prissänkningen så skapar ICA Sverige förutsättningar för alla ICA-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje ICA-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika ICA-butiker, säger Eric Lundberg, vd ICA Sverige.

De nya lägre priserna till butiker kommer att träda i kraft tisdagen den 11 april och gälla i minst två månader.

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!