Påsktrafiken under skärtorsdagen innebär långa köer och olyckor längs vägarna, med risk för värre väglag, uppger SR
Påsktrafiken under skärtorsdagen innebär långa köer och olyckor längs vägarna, med risk för värre väglag, uppger SR - Foto: Henrik Montgomery/TT & Fredrik Sandberg/TT

Långa köer och trafikolyckor i påsktrafiken – här är det värst

Skärtorsdagen är en av årets mest intensiva och hårdast trafikerade dagar i Sverige. Så även i år. Långa köer och olyckor längs vägarna avlöser varandra – här är det värst.


Trafikverket har gått ut med flera varningar om halka och olyckor längs vägarna och under eftermiddagen blev det trångt på E4 i södergående och norrgående riktning. 

Elisabeth Edberg är reporter på Sveriges Radios trafikredaktion och behöver hålla ett högt arbetstempo i dag. 

– Jag tror att man ska räkna med att kommer behöva samsas med andra påsktrafikanter i alla fall fram till klockan 20, kanske fram till 21, säger hon till Sveriges Radio. 

Där är köerna som värst

Enligt Elisabeth är det påsktrafik påväg söderut, något som inte alltid tas in i beräkningen när man ska ut på vägarna i påsktrafiken. 

– Dels så är det mycket trafik i Stockholmsregionen vid E4 och E20 vid Södertäljevägen, ner söderut och då tätnar det på vid Salem och sen fortsätter det ner. På E4 runt Nyköping var det tidigare en fordonsbrand och det är sviter kvar av det så när du väl kommer så långt söderut kommer du fastna i de köerna. Sen tillkommer E22 runt Söderköping.

Hon menar att kvällen inte ser ut ljusna gällande trafikläget. Risken för kalla vägytor kan innebära risk för flera olyckor. 

– Det kan vara halt på flera sträckor. Under morgonen och dagen har det varit ett stråk från Halmstad över mellersta delen i Sverige, upp via Gävle och upp mot Sundsvall som gett kalla vägytor och fuktig luft som kan innebära förrädisk halka. Det kommer att bli lite mer besvärligt väglag framåt kvällen. 

Här kan du läsa allt om påsktrafiken

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!