Ica plockar bort Gevalia ur sortimentet, uppger TV4
Ica plockar bort Gevalia ur sortimentet, uppger TV4 - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Jessica Gow/TT

Ica ratar kaffejätten – plockas bort ur sortimentet: "Samhällsansvar"

Ica väljer att plocka bort produkter från märket Gevalia. Stigande inköpspriser gör att matjätten nu väljer att agera, men hur mycket kaffeföretaget höjt priserna med är oklart.


Har du märkt att många Ica-butikers hyllor ekar tomma efter kaffe från varumärket Gevalia? Anledningen är att kaffejätten valt att höja sina priser så pass att matjätten Ica nu väljer att bojkotta företaget och inte längre köpa in kaffe från märket Gevalia, uppger TV4.

Stigande produktions- och råvarukostnader

Ica skriver i ett mejl till nyhetskanalen att man känner ett dubbelt ansvar, vilket bidragit till att man nu vidtagit åtgärder. 

– I detta läge har Ica ett dubbelt samhällsansvar. Det innebär att vi ska säkerställa att svenska matproducenter får skäligt betalt, samtidigt som det är viktigt att värna om bästa möjliga pris till våra konsumenter, skriver Rickard Gustafson, chef för kolonial på Ica Sverige i ett mejl till TV4. 

Än så länge är det oklart hur mycket kaffeföretaget valt att höja sina priser med. I ett mejl till TV4 skriver de att de behöver höja priserna för att täcka upp de ökade kostnader man själv fått utstå. Enligt uppgifterna så är det stigande produktionskostnader och råvarukostnader för kaffe som är till grund för höjningen.

”Därför kommer vårt pris till dagligvaruhandeln inte alltid återspegla samma volatilitet som råvarupriset på kaffe”, skriver Alexandra Iskandar, kommunikationsansvarig vid Jacobs Douce Egberts, ägare av Gevalia.  

När Gevalia kan komma åter i butikerna är fortsatt oklart. 

Här kan du läsa fler nyheter om matbutikerna, livsmedelspriserna och kundernas åsikter.

Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!