För tidningen Expressen berättar hoppstjärnan sanningen om namnet
För tidningen Expressen berättar hoppstjärnan sanningen om namnet - Foto: Christine Olsson/TT

Malin Baryard avslöjar hemligheten bakom namnet: "Inget som jag själv valt"

En av Sveriges främsta inom ridsporten har nu avslöjat sanningen om efternamnet. Hoppryttaren Malin Baryard avslöjar hur hon egentligen stavar namnet.


Malin Baryard Johnsson är en av Sveriges allra främst hoppryttare någonsin. Hon har bland annat vunnit både EM, VM och OS-guld i lagtävlan. 

Malin Baryard avslöjar sanningen om efternamnet

För tidningen Expressen berättar hon nu hemligheten bakom hennes efternamn. Födelsenamnet är Barijard. Så då är frågan: Vilken stavning gäller? 

– Det är inget som jag själv valt utan vi har alltid stavat det så. Det har bara blivit så. Vi får skylla på farmor och farfar, för redan på deras tid stavade de Baryard fast vi heter Barijard, berättar hon för tidningen. 

Hon förklarar även att hon tidigare kunde boka sina flygbiljetter under namnet Baryard, men det har dock blivit svårare med tiden på grund av hårdare regler. 

– Men det är ingen stor grej för mig, att heta Baryard istället för Barijard är inget som jag reflekterar speciellt mycket över, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.