Ica har publicerat ett inlägg på Instagram som får både följare och kunder att brista ut i skratt
Ica har publicerat ett inlägg på Instagram som får både följare och kunder att brista ut i skratt - Foto: Pontus Lundahl/TT & Claudio Bresciani / TT

Icas ovanliga reklam får kunderna att reagera: ”Vad har ni rökt?”

För några dagar sedan publicerade Ica ett inlägg på Instagram som får både följare och kunder att brista ut i skratt. En video med anspelning på en viss Disneyfilm får folk att undra vad man egentligen tänkt men också hylla företaget.


På Instagram publicerade Ica för några dagar sedan ett inlägg som nu väcker enorm uppståndelse på sociala medie-plattformen.

Icas reklamvideo anspelar på en viss Disneyfilm

Inlägget är en reklamvideo som ska marknadsföra Icas köttbullar. Inlägget har även en text som bekräftar anspelningen på en viss Disneyfilm som nyligen haft nypremiär.

"Samtidigt i ett alternativt sjöjungfru-universum. Långt bortom undervattensvärldens magiska rike, där de blå vågorna dansar och sjögräsens viskningar förtrollar, finns en liten sjöjungfru med en stor önskan. Lilla Sjöjungfrun drömmer om att bli en svensk köttbulle. Blev ni förvånade? Vi med. Men svenska köttbullar representerar så mycket mer än bara en maträtt för den lilla sjöjungfrun. De är symbolen för människovärldens gemenskap och familjens sammankomster. Deras runda former och oemotståndliga doft är förtrollande och får lilla sjöjungfrun att längta efter att vara en del av det. Hon bestämmer sig för att gå efter sin önskan och ni kan aldrig ana vad som hände sen…", står det i texten till inlägget.

Följarna reagerar på videon

Men det är inte texten som fått följarna att reagera på det humoristiska greppet. Det är videons ovanliga karaktär. 

En följare har en väldigt specifik fråga till Ica. 

"Vad har ni rökt? Får man köpa?", skriver personen till videon.

En annan är inne på samma spår.

"Vad går ni på???"

Foto: Skärmavbild Instagram/icasverige
Foto: Skärmavbild Instagram/icasverige

Men det finns också de som hyllar initiativet av Ica och tycker att det är ett "underbart" grepp att göra en humoristisk och lite ovanlig video.

"Hahaha ni är sjuka. Ska byta tjänst inom ICA, det är på er avdelning jag vill jobba", skriver en person som verkar jobba i företaget. 

Foto: Skärmavbild Instagram/icasverige
Foto: Skärmavbild Instagram/icasverige

Se det omtalade klippet nedan.

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.