Espresso House har inlett ett nytt samarbete väcker starka reaktioner i sociala medier
Espresso House har inlett ett nytt samarbete väcker starka reaktioner i sociala medier - Foto: Caisa Rasmussen/TT & Christine Olsson

Espresso Houses kunder hotar med bojkott efter nya samarbetet: "Vänsterextremt"

På Instagram har företaget Espresso House publicerat en bild som redogör för deras senaste samarbete. Och det har skapat en minst sagt hetsig debatt i kommentarsfältet. En del kunder kritiserar samarbetet, andra hyllar det.


Under onsdagen publicerade företaget Espresso House en bild på Instagram som kom att dela kunderna i två läger. 

En bild publicerades där företaget redogjorde för deras senaste samarbete med organisationen Regnbågsfonden och det skapade minst sagt starka reaktioner i kommentarsfältet.

Espresso House väcker debatt med nytt samarbete

Regnbågsfonden arbetar för allas lika rättigheter genom att "med finansiering till stöd för kompetenta organisationer och projekt i länder där regnbågspersoner diskrimineras, förföljs och dödas", går att läsa på deras hemsida

Efter att bilden publicerades tog det inte lång tid innan kommentarerna började hagla in. Många var det som hyllade beslutet att företaget tog ett tydligt ställningstagande då man i och med samarbetet också kommer donera pengar till Regnbågsfondens arbete.

Dock tog inte alla det lika väl. Kommentarsfältet fylldes också av kritik mot Espresso House där några meddelade att man tänker sluta fika hos dem då man tycker att Regnbågsfonden är en vänsterextrem rörelse.

”Då slutar jag fika hos er. Och innan ni börjar gråta ”homofob”, jag är själv homosexuell. Men alla homosexuella gillar inte de där vänsterextrema rörelserna. Jag ska sprida detta bland andra som fikar hos er, så vi blir många som slutar fika hos er.” 

Foto: Skärmavbild Instagram/espressohouse
Foto: Skärmavbild Instagram/espressohouse
Foto: Skärmavbild Instagram/espressohouse

Men det var inte bara kritik mot samarbetet. Många tackar nu Espresso House för att man gör något viktigt allas rättigheter, och väljer också att skicka en passning till de kritiska rösterna.

”Tack för att ni gör ännu ett viktigt samarbete! Ignoransen i detta kommentarsfält är ett kvitto på varför detta är så viktigt. Frihet och mänskliga rättigheter är inte extrempolitik”.

Foto: Skärmavbild Instagram/espressohouse

Espresso House kommenterar

Nyheter24 har varit i kontakt med Espresso House som svarar i ett mejl att man stöder arbetet som fonden gör då man anser att alla förtjänar mänskliga och demokratiska rättigheter.

"Vi stöder Regnbågsfonden i deras arbete då vi anser att HBTQI personer i hela världen ska ha fullständiga mänskliga friheter och demokratiska rättigheter. På Espresso House är vi emot alla former av diskriminering och vi tror att mångfald bidrar positivt till vårt företag och i samhället, skriver Lovisa Ernestam, presschef hos Espresso House", i ett mejl till Nyheter24.

Under torsdagen gick även Espresso House själva in och rensade kommentarer då man välkomnar dialog men inte accepterar stötande språkbruk. Av den anledningen togs "ett antal" kommentarer bort i ”uppstädningen”. I nuläget finns det strax över 70 kommentarer kvar. 

Även Regnbågsfonden har skickat en skriftlig kommentar på samarbetet och händelsen i sociala medier.

”För att Regnbågsfonden ska kunna bedriva sin verksamhet och jobba för mänskliga rättigheter behöver vi stöd från företag och privatpersoner som även dom vill se en värld där vi alla har rätten att älska vem vi vill och vara oss själva.”, skriver Regnbågsfonden i ett mejl till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.