Här är flygplatserna i Europa att undvika i sommar
Här är flygplatserna i Europa att undvika i sommar - Foto: Ali Lorestani/Jonas Ekströmer/TT

Varning för kaos – här är flygplatserna i Europa att undvika i sommar

Snart dags för semester, men rädd att förra årets kaosartade flygplatsupplevelse återupprepas? Här är flygplatserna att undvika i sommar, enligt experten Lottie Knutson.


Många som blickar tillbaka på sommaren 2022 minns kaoset på Arlanda, med timslånga köer till säkerhetskontrollen och inställda avgångar till följd av en pilotstrejk på SAS. 

I podcasten Aftonbladet Daily tipsar därför reseexperten Lottie Knutson om hur man kan tänka som resenär, och vilka flygplatser som man gör rätt i att undvika. 

"Väldigt mycket förseningar och inställda flyg"

Knutson uppmanar de som kan att resa utanför de mest intensiva reseperioderna då många har sommarlov. Det finns även specifika flygplatser hon avråder från att flyga från eller via – här är nämligen risken för kaos extra hög just nu.

– Arlanda är inte en jättestor flygplats, men där har man problem i alla fall. Men undvik de största flygplatserna. Där det är, och har varit stora problem är Schiphol i Nederländerna. Och Gatwick och Heathrow, den typen av flygplatser har varit väldigt drabbade och är väldigt drabbade av väldigt mycket förseningar och inställda flyg, säger Knutson i Aftonbladet Daily. 

Enligt Knutson ställer Schiphol in all flygtrafik så fort det regnar kraftigt eller åskar, vilket gör avgångarna därifrån mer oberäkneliga. 

Tipset: Utforska andra resvägar

Som sommarresenär kan det också vara värt att fundera på sin slutdestination – finns det någon alternativ resväg?

– Försök flyga från mindre flygplatser i Sverige, om det går. Titta på alternativ. Det finns faktiskt också färjetrafik från alla Sveriges kuster med prisvärda rederier till lite närmare resmål, säger Knutson i Aftonbladet Daily.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

1 timme sedan
Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.