Här är flygplatserna i Europa att undvika i sommar
Här är flygplatserna i Europa att undvika i sommar - Foto: Ali Lorestani/Jonas Ekströmer/TT

Varning för kaos – här är flygplatserna i Europa att undvika i sommar

Snart dags för semester, men rädd att förra årets kaosartade flygplatsupplevelse återupprepas? Här är flygplatserna att undvika i sommar, enligt experten Lottie Knutson.


Många som blickar tillbaka på sommaren 2022 minns kaoset på Arlanda, med timslånga köer till säkerhetskontrollen och inställda avgångar till följd av en pilotstrejk på SAS. 

I podcasten Aftonbladet Daily tipsar därför reseexperten Lottie Knutson om hur man kan tänka som resenär, och vilka flygplatser som man gör rätt i att undvika. 

"Väldigt mycket förseningar och inställda flyg"

Knutson uppmanar de som kan att resa utanför de mest intensiva reseperioderna då många har sommarlov. Det finns även specifika flygplatser hon avråder från att flyga från eller via – här är nämligen risken för kaos extra hög just nu.

– Arlanda är inte en jättestor flygplats, men där har man problem i alla fall. Men undvik de största flygplatserna. Där det är, och har varit stora problem är Schiphol i Nederländerna. Och Gatwick och Heathrow, den typen av flygplatser har varit väldigt drabbade och är väldigt drabbade av väldigt mycket förseningar och inställda flyg, säger Knutson i Aftonbladet Daily. 

Enligt Knutson ställer Schiphol in all flygtrafik så fort det regnar kraftigt eller åskar, vilket gör avgångarna därifrån mer oberäkneliga. 

Tipset: Utforska andra resvägar

Som sommarresenär kan det också vara värt att fundera på sin slutdestination – finns det någon alternativ resväg?

– Försök flyga från mindre flygplatser i Sverige, om det går. Titta på alternativ. Det finns faktiskt också färjetrafik från alla Sveriges kuster med prisvärda rederier till lite närmare resmål, säger Knutson i Aftonbladet Daily.

Relaterat
Senaste nytt

Röda siffror på Wall Street

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

1 timme sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

1 timme sedan
Minst 20 personer, inklusive två barn, har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, uppger en talesperson för staden.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

1 timme sedan
SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.