Jan Eriksson är vd på Gröna Lund.
Jan Eriksson är vd på Gröna Lund. - Foto: Nyheter24 och Stefan Jerrevång/TT

Gröna Lunds åtgärder för att kunna öppna igen – tio dagar efter dödsolyckan i Jetline

Onsdagen den 5 juli öppnade Gröna Lund som vanligt igen, tio dagar efter dödsolyckan i bergochdalbanan Jetline. För Nyheter24 berättar vd:n om vad parken gjort för att kunna slå upp grindarna igen.


Det var under midsommarhelgen som den tragiska olyckan på Gröna Lund i Stockholm skedde. Den 25 juni spårade bergochdalbanan Jetline delvis ur och två hjul lossnade från den olycksdrabbade vagnen. Nio personer skadades och en kvinna dog i olyckan. 

Gröna Lund har öppnat igen – vd:n Jan Eriksson: "Härligt att höra skratten igen"

Under måndagen öppnade Gröna Lund upp igen som promenadpark med gratis entré. Onsdagen blev däremot första dagen då parken hade öppet som vanligt, och attraktionerna kördes som de brukar. Jetline förblir dock stängd resten av sommaren. I en intervju med Nyheter24 berättar vd:n Jan Eriksson om hur öppningen har sett ut. 

– Jag tycker att det har kommit ganska bra med besökare. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig efter den vecka som har passerat. Det är härligt att få höra skratten i parken igen och musik som spelar, och attraktioner som kör, säger Jan Eriksson i samband med öppningen. 

Flera kvar att höra efter Jetline-olyckan på Gröna Lund

Gröna Lunds åtgärder för att kunna öppna parken igen: "Utökade kontroller"

På öppningsdagen berättar Jan Eriksson vad Gröna Lund vidtagit för åtgärder för att kunna slå upp grindarna igen. Bland annat har besiktningsföretaget Dekra varit i parken och genomfört ytterligare kontroller. 

– Vi har arbetat igenom allt vårt utbildningsmaterial, alla våra kontrollprotokoll och liknande. Och sedan har vi ju också haft Dekra här igen och genomfört ytterligare årsinspektioner och utökade kontroller av samtliga våra attraktioner.

Jan Eriksson förklarar att under tisdagen fick Gröna Lunds personal vara på plats för att göra sig redo för öppning. 

– Igår hade vi en dag för personalen där man fick komma tillbaka till jobbet och bli lite mer varm i kläderna och göra sig redo för att ta emot gäster igen. 

Gröna Lunds besked efter dödsolyckan – Jetline stängd resten av säsongen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!