Under nollningen utbröt ett knivbråk.
Under nollningen utbröt ett knivbråk. - Foto: Kyrre Lien & Johan Nilsson/TT

Student knivhuggen under nollning – vittnet: "Låg på marken"

Nollningen har precis startat och i Karlstad hann den knappt börja innan en man fick föras till sjukhus efter ett knivbråk.
– En person låg på marken, en nolla såg det ut som, säger ett vittne.


Det var på tisdagskvällen som knivbråket utbröt i centrala Karlstad. Nyheter24 har varit i kontakt med vittnet som larmade polisen. Enligt vittnet stod studenter samlade utanför en restaurang när en okänd man kom fram och betedde sig aggressivt, men lämnade sedan platsen.

– Det var obehagligt för man visste inte vad man skulle göra. Det tog 10 minuter innan polisen kom och man insåg verkligen hur mycket som kan hända på de minuterna, säger vittnet. 

Gärningsmannen återvänder med kniv

Gärningsmannen kom sedan tillbaka med flera personer och beväpnad med kniv. En student fick föras till sjukhus med skärskada i ansiktet, enligt NWT. Den misstänkte gärningsmannen sprang från platsen och är fortfarande inte gripen. 

– Vi har inte frihetsberövat någon. Just nu arbetar vi med förhör med vittnen, säger chefsåklagare Niclas Wargren till Nyheter24.

"Förstör för de nya studenterna"

– Det känns tråkigt att personer som inte är studenter ska förstöra för de nya studenterna och skapa oro som inte behöver finnas, säger vittnet.  

Anna Larsson, studiesocialt ansvarig på Karlstads studentkår, berättar för Nyheter24 att kåren inte planerar att ändra upplägget för resten av nollningen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!