Det blir allt vanligare att vilja använda laserborttagning för att bli kvitt tatueringar.
Det blir allt vanligare att vilja använda laserborttagning för att bli kvitt tatueringar. - Foto: Maja Suslin/TT & Esteban Felix

Tatueringsmotiven flest ångrar: "Kommer direkt från studion"

Det har blivit allt vanligare att personer med tatueringar väljer att använda laser för att ta bort de man är missnöjd med eller anser vara misslyckade. Och det finns vissa motiv som är mer vanliga än andra att vilja bli kvitt.


Har du en tatuering på kroppen som du ångrar? Att vilja ta bort tatueringar man ångrar eller inte är nöjd med blir allt vanligare. 

Sverige är, enligt statistik från worldatlas.com, det andra mest tatuerade landet i världen med hela 47 procent av befolkningen som har minst en tatuering. 

Men alla vill inte ta bort tatueringarna helt och hållet. I en intervju med TV4 berättar hudterapeuten Kith Larsson att det blir allt vanligare att bleka tatueringen för att på så vis lättare kunna täcka över den med en ny. 

– Vi hjälper jättemånga att sudda ut för att göra en cover up. Så man inte behöver ta bort alltihopa utan just bara sudda ut så man kan tatuera över. 

De vanligaste tatueringarna att lasra bort

Det är inte heller ovanligt, menar Larsson, att kunderna kommer direkt från tatueraren för att vilja ta bort den nygjorda gadden. Något som dock är omöjligt.

– Vi har faktiskt haft de som kommer direkt från tatueringsstudion till oss samma dag, förklarar hon och tillägger: 

– Jag pratar med dem så klart och säger att det måste läka och säger att du får tänka över ditt beslut innan, så ses vi när det har läkt. 

Hudterapeuten förklarar också vilka av de klassiska motiven som är allra vanligast att kunderna vill ta bort: 

  • Texter, exempelvis "Carpe Diem"
  • Svanktatueringar
  • Taggtråd runt armen
  • Tribaler
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!