Kvinnan visade upp en bild på mannens pass i mobilen när hon hämtade ut varorna.
Kvinnan visade upp en bild på mannens pass i mobilen när hon hämtade ut varorna. - Foto: Polisen & Fredrik Sandberg/TT.

Kvinna lurade Ica Maxi på 15 000 kronor – skickade fakturan åt annat håll

En kvinna har utgett sig för att hämta varor åt en man – och samtidigt lyckats lura till sig drygt 15 000 kronor från Ica Maxi.


En kvinna har under en period handlat varor online som hon sedan fakturerat till en man. När hon skulle hämta ut varorna i butik uppgav hon att varorna var till samma man och att han skulle betala.

Samtidigt i en annan stad ramlar det in fakturor från Ica Maxi hos en äldre man, vilket Borås Tidning var först att rapportera.

Hotade till sig uppgifter om mannen

Under förhör med kvinnan har det framkommit att hon känner den äldre mannens son och via honom fått tag i pappans pass med uppgifter. Hon sa till sonen att hon skulle förstöra hans liv om han inte fortsatte att skicka bilder på manens pass. Till slut gick mannen till polisen.

Vid totalt tre tillfällen ska kvinnan ha hämtat ut varor från Ica Maxi. En lista från polisen visar en elscooter, rakhyvel och läsk bland annat.

Foto: Polisen.

Det har även framkommit av förhör att kvinnan ska ha hotat mannen och hans son under längre tid, och att incidenterna som involverar Ica Maxi inte är de enda. Hon ska även ha sålt varor via Facebook Marketplace som aldrig nått köparen.

– Hon har erkänt sina gärningar i samtliga fall, säger åklagaren Anna Svennenfors till Borås Tidning.

Kvinnan är misstänkt för fem fall av bedrägeri och kommer att ställas inför rätta den 22 januari 2024.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!