Rania Shemoun Olsson i dag och 2012 i TV4 Nyheterna.
Rania Shemoun Olsson i dag och 2012 i TV4 Nyheterna. - Foto: Rania Shemoun Olssons Instagram & Jessica Gow/TT.

Programledaren som tvingas lämna TV4:s "Nyhetsmorgon" – tittarna överöser med kärlek

Ännu en folkkär programledare omplaceras i TV4:s nya sparpaket. Programchefen Johanna Thulin Bratten säger att TV4 numera har färre behov av programledare i "Nyhetsmorgon".


TV4 drar ner på både program och anställda i syfte att spara pengar. Beskedet som kom i september 2023 har inneburit pauser för långkörare som "Parlamentet", "Talang" och "Let's Dance" vilket Nyheter24 tidigare skrivit om. Senast var det nyhetsankaret Anna Lindmarker som drabbades av nedskärningarna på TV4 och som resultat beslöt sig för att sluta. Läs mer om det här

Rania Shemoun Olsson lämnar "Nyhetsmorgon"

Nu tvingas programledaren Rania Shemoun Olsson lämna "Nyhetsmorgon".

– ”Nyhetsmorgon” ser olika ut från termin till termin med olika programledare. I vår har vi behov av färre programledare på heltid och Rania kommer framför allt att göra nyheterna i ”Nyhetsmorgon", säger programchef Johanna Thulin Bratten till Expressen i en intervju.

På Instagram skriver Shemoun Olsson att hon fortsättningsvis kommer att vara en del av teamet på "Nyhetsmorgon" men inte som programledare. Istället kommer hon att återgå till satt sända nyheter i TV4. Hon tackar varmt alla tittare som har hört av sig med funderingar, komplimanger och frågor. I kommentarsfältet på Instagram hyllar tittarna henne. 

Översköljs av tittarnas värme

Flera personer skriver att de kommer att sakna henne i "Nyhetsmorgon" och en tittare frågar sig hur de på TV4 tänker. 

Screenshot från Instagram.
Screenshot från Instagram.

Efter omplaceringen kommer hon fortfarande att vara kvar som nyhetsuppläsare. Till tittarna hälsar hon: "Vi ses i rutan!".

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!