Så många svenskar har någon gång fejkat en orgasm.
Så många svenskar har någon gång fejkat en orgasm. - Foto: Isabell Höjman/TT & Karin Malmhav/SvD/TT

Så många svenskar fejkar orgasm: "Det gynnar även män"

Ny statistik visar hur många kvinnor respektive män som fejkar orgasm under sex – siffrorna visar på ett glapp mellan könen, trots den uppmärksamhet som denna klyfta fått de senaste åren.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Att både män och kvinnor fejkar orgasm under sex kanske inte kommer som någon överraskning, men andelen män som uppnår klimax under samlag är fortfarande mycket fler än kvinnor. Det visar en ny undersökning utförd av Kantar Sifo på uppdrag av LELO.

Ett "orgasmglapp"

En konsekvens av detta orgasmglapp blir att fler kvinnor än män fejkar orgasm. Trots detta är det inte svårare för kvinnor än män att få orgasm, något som tidigare har varit socialt vedertaget. 

– Så länge det blir fokus på penetration i sex och vi ser annat sex som ”förspel” så är det vanligt att kvinnan inte uppnår tillräcklig upphetsning för att få orgasm. Skippa förspelsidéen och se allt sex som ”riktigt” sex. Det gynnar även män som då kan släppa prestationsfokuset kring stånd och utlösning, säger sexinspiratören Marika Smith, i ett pressmeddelande från LELO.

Foto: LELO.

Så många svenskar fejkar orgasm

7 procent av de tillfrågade männen uppger att de har fejkat orgasm med sin nuvarande partner. Samma siffra för kvinnor var 24 procent. Vad det gäller tidigare partner var det 12 procent av männen som hade fejkat orgasm och 35 procent av kvinnorna.

Totalt visade undersökningen att det var 14 procent av svenskarna som någon gång fejkat orgasm med sin nuvarande partner, och 22 procent som har fejkat orgasm med en tidigare partner.