- Foto: Privat & Björn Larsson Rosvall/TT

Katten Luffar-Lasses pengaregn i Musikhjälpen: "Katten har vänt och ner på min värld"

Katten Luffar-Lasse från Trollhättan har blivit en kändis efter att han klättrat på topplistan över mest insamlade pengar i årets Musikhjälpen. På Facebook får han enormt stöd från svenska folket.


Årets upplaga av Musikhjälpen håller hus på Stortorget i Växsjö och i glasburen sitter programledarna Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén. Temat för året är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Programledare tvingas bryta Musikhjälpen

Luffar-Lasse har samlat in över en miljon kronor

En av insamlingarna är "Katten Luffar-Lasse från Trollhättan" som Patrik Starborg startade. Luffar-Lasse är en katt från Trollhättan promenerar till köpcentret varje dag, vilket har gjort honom till en riktig profil i staden. 

Men han slipper gå hem, då är det någon snäll person som ger honom skjuts och sedan publicerar det i Luffar-Lasses egna Facebook-grupp. Facebook-gruppen har över 34 000 medlemmar och där är stödet för Luffar-Lasses insamling stort. För att hylla Luffar-Lasse ska katten få en alldeles egen rondell i Trollhättan.

På första plats över insamlade pengar till Musikhjälpen är Morgonpasset i P3, som i skrivande stund har de samlat in 1 191 775 kronor. Men hack i häl är katten Luffar-Lasse från Trollhättan som har samlat in 1 100 430 kronor.

"Den goa katten har vänt och ner på min värld"

Det är många personer runt om i Sverige som hejar på Luffar-Lasses insamling i Musikhjälpen. I kattens Facebook-grupp märks stödet tydligt.

"Jag är rent svettig som jag kollar och snurrar runt här inne på topplistan!"

"Ta med mej också, är totalt rubbad. Lasse Lasse vad gör du med oss"

"Även mitt liv är upp och ner. Kollar tv, Svtplay, alla Luffar-Lasse sidor och Musikhjälpens listor"


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!