Genrebilder från konditorier.
Genrebilder från konditorier. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Sveriges bästa café slår igen för gott – efter förluståret: "Nya äventyr"

Sveriges bästa café ska slå igen. Verksamheten gick med förlust 2023, men anledningen till att de stänger ska vara att bagarna vill ut på nya äventyr, skriver de på sin Facebooksida.


Annas Hembageri har varit registrerat sedan år 2008 och ligger i Mariefred. De är kända för att baka mustigt och gott matbröd och använda sig av ekologiska ingredienser. De driver även ett café där man kan äta deras berömda bullar.

Utsågs till Sveriges bästa café

År 2016-2017 utsågs Annas Hembageri till “Sveriges bästa café” av White Guide Café, enligt deras hemsida. De har även blivit tilldelade utmärkelserna “Årets fikaställe” år 2015-2016.

Enligt bolagsöversikten för bageriet, som Nyheter24 tagit del av, har Annas Hembageri gått back med 355 000 kronor och årets resultat ska ha legat på minus, enligt allabolag.

Uttalas det gifflar eller jifflar? Här är Pågens svar • Det säger de anställda

Efter förlusten – nu stänger bageriet för gott

Nu ska det populära bageriet alltså stänga igen för gott. På deras Facebooksida skriver de bland annat:

“Vi vill verkligen från botten av våra hjärtan skicka ett gigantiskt tack till alla underbara kunder som gjort vår egna bageridröm till verklighet.”.

Ikea-mördaren får permission – vill äta glass och dricka läsk

Har sålt lokalen

Anledningen till att bageriet stänger menar ägarna är för att de nu ska ge sig ut på nya äventyr. De har därför sålt lokalen till nya ägare som kommer att driva sin egen verksamhet.

Dagen innan julafton kommer bli bageriets sista dag.

“Lördagen 23 december blir den absolut sista öppetdagen för Annas Hembageri. Bagerilokalen har äntligen hittat en ny ägare så bagarna kan dra vidare på nya äventyr", skriver Annas Hembageri på sin Facebooksida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!