Till förrätt bjuds det soppa på karljohansvamp med Almnäs tegel-ost, ingefärsolja och svart vintertryffel. Till detta serveras knäckebröd smaksatt med karljohansvamp och tryffelsmör.

Maten som serveras på Nobelmiddagen
Huvudrätten består av piggvar fylld med pilgrimsmusslor och sockertång, rostad rotselleri glaserad med libbsticka, smörkokt potatis och vita lökar smaksatta med muskot. Alltihop serveras med savojkål, purjolök och champinjoner, ackompanjerat av en smörsås på fermenterad kvitten och Ingrid Marie-äpplen.
Efterrätten blir sorbet på svenska slånbär, smaksatt med apelsin, kryddpeppar och nejlika. Glassen serveras med bakad färskostkräm med bourbonvanilj och en brynt smör-botten samt kärnmjölkskola och en krispig topping av bovete och havre. Alltihop ovanpå en consommé på vilda hallon smaksatt med enbärsskott.




