Här är fångarna i den nya superbunkern

Bland andra har Mehdi Seyyed placerats i den nya anläggningen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Bandidosledaren Mehdi Seyyed är en av de fångar som inviger Kumlas nya säkerhetsbunker. Han dömdes bland annat för en uppmärksammad sprängning av två personbilar i Göteborg.

Det var i augusti som den rymningssäkra anläggningen invigdes. Här ska Sveriges grövsta och mest rymningsbenägna fångar sitta. Övervakningen är maximal och kriminalvården kallar det för en anstalt i anstalten.

Fem interner har hittills placerats i den nya superanläggningen, som har plats för 24 personer. Utöver Seyyed har även Mårten Tammiharju, som är kopplad till det kriminella nätverket Fucked for life, placerats i superbunkern. Han genomförde en spektakulär rymning från Norrtäljeanstalten och har skjutit mot en polisman i Västerås.

Knarksmugglaren Milivoje Jokovic har också placerats i den nya anläggningen. En fjärde intern är Emin Isakovic som dömts för flera bankrån i Västra Götaland.

Den nya bunkern byggdes med anledning av de många rymningar som skedde för fem år sedan. Under sommaren 2004 rymde fångar från anstalter i Norrtälje, Kumla, Hall och Mariefred.

Skrivet av: