Onsdag 4 Aug
Stockholm

Här är fångarna i den nya superbunkern

Bland andra har Mehdi Seyyed placerats i den nya anläggningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bandidosledaren Mehdi Seyyed är en av de fångar som inviger Kumlas nya säkerhetsbunker. Han dömdes bland annat för en uppmärksammad sprängning av två personbilar i Göteborg.

Det var i augusti som den rymningssäkra anläggningen invigdes. Här ska Sveriges grövsta och mest rymningsbenägna fångar sitta. Övervakningen är maximal och kriminalvården kallar det för en anstalt i anstalten.

Fem interner har hittills placerats i den nya superanläggningen, som har plats för 24 personer. Utöver Seyyed har även Mårten Tammiharju, som är kopplad till det kriminella nätverket Fucked for life, placerats i superbunkern. Han genomförde en spektakulär rymning från Norrtäljeanstalten och har skjutit mot en polisman i Västerås.

Knarksmugglaren Milivoje Jokovic har också placerats i den nya anläggningen. En fjärde intern är Emin Isakovic som dömts för flera bankrån i Västra Götaland.

Den nya bunkern byggdes med anledning av de många rymningar som skedde för fem år sedan. Under sommaren 2004 rymde fångar från anstalter i Norrtälje, Kumla, Hall och Mariefred.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela