Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Unga nekas köpa sexleksaker

Nyheter | 30/10/2008 07:43

Teknikmagasinet sätter åldersgränser som inte finns och nekar unga att köpa sexleksaker.

Vem som helst får inte njuta av Lille Skutt, Jessica Rabbit och Double Seduction. Trots att butikskedjan Teknikmagasinet inte har några åldersgränser på sexleksaker, nekar man ändå unga att köpa dem.

På Teknikmagasinets kundtjänst, uppger man först att 18-årsgräns gäller för sexleksaker. Men försäljningscoachen Niklas Ribbhage kan snabbt konstatera att det inte finns någon åldersgräns. Man tar besluten från kund till kund.

– Ja, det stämmer. Vi går mycket på magkänslan. Känns det fel så avstår vi från att sälja. Till exempel om vi kan misstänka att de har produkterna ska användas för att mobba eller trakassera någon, säger Mikael Rosander som är butikschef i Örnsköldsvik.

Men för ungdomar kan det hela upplevas som en begränsning

– Jag ser åldersgränser som något ganska dåligt, eftersom jag vill kunna köpa en dildo för att på så sätt utforska min egen kropp innan jag skaffar pojkvän, säger 15-åriga Christina Lundqvist från Örnsköldsvik, till Sveriges Radio.

På RFSU menar man att det kan vara fel metod för att försöka kontrollera ungas sexualitet.

– Ibland kan vuxenvärldens omsorg ta sig lite konstiga uttryck, när man försöker skydda ungdomar på ett sätt som kanske inte är så konstruktivt, säger, Hans Olsson som arbetar med skolfrågor inom RFSU, till Sveriges Radio Västernorrland.

Skrivet av: