Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Doctrinagymnasiet utreds

Nyheter | 30/08/2009 09:43

Skandalomsusade Doctrinagymnasiet i Uppsala tog emot pengar för elever som inte gick i skolan.

UPPSALA. Doctrinagymnasiet som blev riksbekant efter att rektorn höjt sonens betyg till MVG, mycket väl godkänt, har tagit emot pengar för elever som inte gick på skolan. I våras handlar det om 268 000 kronor för den konkursade skolan, som är under utredning.

– Det handlar bland annat om att elever varit inskrivna på skolan utan att ha satt sin fot där. Vi kommer att utreda alla anklagelser, säger folkpartisten Mohamad Hassan, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, UAN, i Uppsala, till Upsala Nya Tidning.

Det var Christer Rosell, rektor för Fyrisskolan som är ett av de gymnasier i Uppsala som ska ta över elever från Doctrinagymnasiet, som gjorde upptäckten.

När betygen skulle granskas såg han att det funnits tre elever som gått på Doctrinagymnasiet i två år med streck i mängder av ämnen. På samma gång har gymnasiet fått 100 000 kronor per elev och läsår för de tre elverna.

Rosell tror att eleverna inte har varit närvarande i skolan.

– En tolkning av att de ändå fått vara inskrivna så länge är att Doctrina ville ha intäkterna, menar Christer Rosell till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av: