Torsdag 17 Jun
Stockholm

Doctrinagymnasiet utreds

Skandalomsusade Doctrinagymnasiet i Uppsala tog emot pengar för elever som inte gick i skolan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPSALA. Doctrinagymnasiet som blev riksbekant efter att rektorn höjt sonens betyg till MVG, mycket väl godkänt, har tagit emot pengar för elever som inte gick på skolan. I våras handlar det om 268 000 kronor för den konkursade skolan, som är under utredning.

– Det handlar bland annat om att elever varit inskrivna på skolan utan att ha satt sin fot där. Vi kommer att utreda alla anklagelser, säger folkpartisten Mohamad Hassan, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, UAN, i Uppsala, till Upsala Nya Tidning.

Det var Christer Rosell, rektor för Fyrisskolan som är ett av de gymnasier i Uppsala som ska ta över elever från Doctrinagymnasiet, som gjorde upptäckten.

När betygen skulle granskas såg han att det funnits tre elever som gått på Doctrinagymnasiet i två år med streck i mängder av ämnen. På samma gång har gymnasiet fått 100 000 kronor per elev och läsår för de tre elverna.

Rosell tror att eleverna inte har varit närvarande i skolan.

– En tolkning av att de ändå fått vara inskrivna så länge är att Doctrina ville ha intäkterna, menar Christer Rosell till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela