Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Doctrinagymnasiet utreds

Nyheter | 30/08/2009 09:43

Skandalomsusade Doctrinagymnasiet i Uppsala tog emot pengar för elever som inte gick i skolan.

UPPSALA. Doctrinagymnasiet som blev riksbekant efter att rektorn höjt sonens betyg till MVG, mycket väl godkänt, har tagit emot pengar för elever som inte gick på skolan. I våras handlar det om 268 000 kronor för den konkursade skolan, som är under utredning.

– Det handlar bland annat om att elever varit inskrivna på skolan utan att ha satt sin fot där. Vi kommer att utreda alla anklagelser, säger folkpartisten Mohamad Hassan, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, UAN, i Uppsala, till Upsala Nya Tidning.

Det var Christer Rosell, rektor för Fyrisskolan som är ett av de gymnasier i Uppsala som ska ta över elever från Doctrinagymnasiet, som gjorde upptäckten.

När betygen skulle granskas såg han att det funnits tre elever som gått på Doctrinagymnasiet i två år med streck i mängder av ämnen. På samma gång har gymnasiet fått 100 000 kronor per elev och läsår för de tre elverna.

Rosell tror att eleverna inte har varit närvarande i skolan.

– En tolkning av att de ändå fått vara inskrivna så länge är att Doctrina ville ha intäkterna, menar Christer Rosell till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av: