Söndag 4 Dec
Stockholm

Kyrkoherde saboterade begravning

Pappan ville begrava sin dotter till hennes favoritmusik. Det gick inte för sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Peter Friberg skulle begrava sin 25-åriga dotter Helen. I Carl Johans församlings kyrka. Men musikvalet föll inte kyrkoledningen i smaken och de anhöriga förbjöds att spela musiken under begravningen.

Vad var det som hände?

– Vi hade valt ut några förinspelade låtar. Bland annat en spansk grupp som var min dotters favoriter. Och så Fleetwood Macs "Albatross". Men tio minuter innan ceremonin fick vi veta att vi inte fick använda vår musik, säger Peter Friberg till Nyheter24.

Varför?

– Det är det jag hemskt gärna skulle vilja veta. Jag har kontaktat kyrkoherden Hans Damerau men jag har inte fått något svar. Jag skickade det senaste brevet i april men han har fortfarande inte svarat.

Vad kände du när ni inte fick spela er musik på din egen dotters begravning?

– Det var helt ofattbart i början. Sedan blir man ju ledsen, arg och upprörd. Att man inte får någon förklaring. Inte ens en ursäkt. Det var kanske ett missförstånd men säg det då, säger Peter Friberg till Nyheter24.

Någon klarhet i vem som tagit beslutet att stoppa begravningsmusiken har han inte fått. Detta trots ett flertal skickade brev till kyrkoherde Hans Damerau och biskopen i Göteborgs stift. När Nyheter24 ringer kyrkoherde Hans Damerau blir svaret kort.

– Jag sitter och dricker kaffe och sen ska jag på en begravning. Det där får du ta med Peter Friberg, säger Hans Damerau till Nyheter24.

Men han har ju inte fått något svar av dig.

– Hej då! (Hans Damerau lägger på luren).

För hård för kyrkan?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.