Vilt upplopp på Falkenberg

Hallandspolisen fick inkalla hjälp från Göteborg och Malmö.


HALLAND. Kravallpolis från hela västhusten kallades på fredagskvällen in för att hjälpa Falkenbergspolisen att skingra en stort antal ungdomar som kastade sten och anlade bränder i stadsdelen Falkagård.

– Man kastade sten mot hus och hade startat litet bränder i området. Man hade också burit fram sten för att vara beredd att - som det verkar - kasta sten på poliser, säger Dan Larsson, vakthavande befäl vid Hallandspolisen till SR.

Hallands piketstyrkor fick hjälp från både Skåne och V:a Götaland för att kunna skingra det 50-talet ungdomar som fanns på platsen. Ingen kunde gripas och polisen vet inte vilka ungdomarna var.

– Jag skulle tro att de är i 20-årsåldern, säger kommissarie Andreas Bengtsson på polisens ledningscentral i Halmstad till GP.

Sedan några veckor tillbaka har det förekommit bilbränder i stort sett varje natt i bostadsområdet Falkagård, strax norr om Falkenbergs centrum.

Polisen försöker i dag samla in vittnesuppgifter och annan information om nattens bränder.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En till sjukhus efter krock med malmbil

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.