21-åringen misstänks för rånet - talar ut

- 01/10/2009, 00:21 -

"Det var de sämsta civilpoliser jag har sett i hela mitt liv."

21-årige Peter Karlsson greps i söndags misstänkt för helikopterrånet mot G4S värdedepå i Västberga. Han fick sitta i en cell i två dygn - för att sedan släppas efter tio minuters förhör. Nu talar han ut om händelsen som tagit Sverige med storm.

– Jag tror att de gjorde det bara för att jävlas. De vägrade att släcka lampan när jag skulle sova, säger han till Aftonbladet om polisens agerande.

Peter Karlsson hade just lämnat sin lägenhet i Bagarmossen i södra Stockholm i söndags för att träffa en kompis. Då såg han några män som närmare sig och förstod att något var på gång. Men han trodde inte sina ögon när han fick veta att han misstänks för rånet.

– Det var de sämsta civilpoliser jag har sett i hela mitt liv. Det var som ett skämt. Jag sa till kompisen att nu händer det något, säger Karlsson som fördes tillbaka till sin lägenhet:

– Jag kan förstå varför de vill förhöra mig, men jag förstår inte varför de behövde brotta ner mig. Det hade gått att lösa så mycket smidigare, säger han till Aftonbladet.

Släpptes dagen innan - misstänkt för ett annat rån

Han hade dagen innan gripandet släppts ur häktet av Södertörns tingsrätt efter att ha varit misstänkt för ett annat rån. Det hade han firat med en kompis - och en flaska sprit. När hans pappa, en pressfotograf som bevakade helikopterrånet, lämnade deras lägenhet vid 05.20 var Peter fortfarande hemma.

Men Peter Karlsson fördes efter gripandet till Rikskriminalen på Kungsholmen för förhör.

– Det var ett kort förhör där jag informerades om att jag var misstänkt för medhjälp till grovt rån. De sa att jag varit anhållen i min frånvaro. Jag skrattade bara åt dem och sa att jag inte hade med det att göra.

Släpptes efter tio minuter förhör

Dagen efter förhördes han på nytt - och släpptes två timmar senare.

– Det var över på kanske tio minuter, säger Peter till Aftonbladet.

Trots att Peter Karlsson släppts förblir han misstänkt för inblandning i det spektakulära rånet.

Skrivet av: